Catalina 15.1 RX580'ı RX480 olarak görüyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Marhabalar, R5 1600 12nm + Sapphire Nitro+ SE RX580 8 GB ekran kartı olan sistemime macOS kurmaya çalışıyorum fakat, Catalina kartı RX480 olarak görüyor ve işlem devam etmiyor. Burayı nasıl düzeltebilirim? Linki paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orayı hiç işaretlemedim, yine olmadı. 7-8 kez farklı farklı denedim olmuyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sürümle alâkalı mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, kurulumda takılma sebebin RX 580 ekran kartının 480 olarak görünmesi değil. Bu arada zaten 480 olarak da görünmüyor. Yani oraya hiçbir işlem yapmadan configini seçtikten sonra Clover'da space tuşuna basıp -verbose'a tik at, ardından da kurulumu başlat. Hata ekranının görselini paylaş.

Direktt kurulum yapacağım cihaza gelip space'e bastım, -verbose'ye tik attım ve başlattım sadece bu işlemi yaptım.

Resim yüklemem biraz sorun oldu 4MB'dan dolayı geç cevap verdim kusura bakma.

Dosya Ekleri

• IMG_20200324_140359.jpg
    IMG_20200324_140359.jpg
    285,1 KB · Görüntüleme: 44
Bizim imajımız ile mi deniyorsunuz?

Aldığınız hata için:

Aldığınız hata için:

Hocam Kealos'u kurmaya çalışıyorum, videosunu izleyip buraya kadar gelebildim, çok fazla bilgim yok. Tek bildiğim bu maalesef. :) yardımın için çok teşekkür ederim, deneyip sonucu paylaşacağım.

Marhabalar, R5 1600 12nm + Sapphire Nitro+ SE RX580 8 GB ekran kartı olan sistemime macOS kurmaya çalışıyorum fakat, Catalina kartı RX480 olarak görüyor ve işlem devam etmiyor. Burayı nasıl düzeltebilirim? Linki paylaşacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orayı hiç işaretlemedim, yine olmadı. 7-8 kez farklı farklı denedim olmuyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sürümle alâkalı mı acaba?

EFI içinde yer alan ACPI klasörün deki dosyalar varsa silip öyle dener misin?

Aldığınız hata için:

Yaptım şimdi, yeniden -verbose ile mı açayım sadece?
Böyle oldu şimdi de.
Hem normal, hem de alternatif yolu yaptım bu arada.

Dosya Ekleri

• IMG_20200324_143015.jpg
    IMG_20200324_143015.jpg
    161,5 KB · Görüntüleme: 54
Configi seçiyor musun? Ek olarak normali denedin mi alternatifi yapmadan önce olmuş mu diye?

Configi intelzen olan seçeneği seçerek denedim eğer ondan bahsediyorsan, valla ikisini de yaptım. Alternatif yol olduğu için bir zarar gelmez diye düşündüm fakat şu anda Boot etmeye gelince siyah oluyor ekran.
Yardımcı olabilecek varsa whatsapp'tan görüntülü olarak veya canlı yayın açarak ilerleyebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı