Çözüldü Çay dökülen klavyeye ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Klavyeye çay döküldü. Tam oyundaydim diye havluyla silip devam ettim ve tuslarda hiç sıkıntı yoktu. 1 saat sonra falan klavyeyinin tüm tuşlarını söktüm sildim. ChatGPT'ye sorduğumda switchleri sökmem gerektiğini söyledi. Klavye hot swap ve çay dökülen kısmın tarafını çıkardim dipte hala ıslaklık var gibi. Şimdi ters çevirdim altına peçete koydum bekliyorum başka yapabilecek adım var mı klavyeyi kaybetmek istemiyorum. En son tuşa bastığımda hangi tuşa bastiysam kendi şeridinle otomatik basıyordu. Ne yapabilirim?

Çözüm

Tuşların hepsini söküp klavyeyi ters yatırıp bekletin (tuşların olduğu bölüm yere değecek) bir süre öyle kalsın daha sonra kurutma makinesiyle soğuk ayarda 5 10 dakika boyunca üfletin iyice içine doğru. Ondan sonra artık birkaç tuşu takın bilgisayara bağlayın çalışırsa sıkıntı yok çalışmazsa da yeni klavye bakmaya başlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Tuşların hepsini söküp klavyeyi ters yatırıp bekletin (tuşların olduğu bölüm yere değecek) bir süre öyle kalsın daha sonra kurutma makinesiyle soğuk ayarda 5 10 dakika boyunca üfletin iyice içine doğru. Ondan sonra artık birkaç tuşu takın bilgisayara bağlayın çalışırsa sıkıntı yok çalışmazsa da yeni klavye bakmaya başlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Çözüm

Switchlerin yarısını çıkarttım. Dökülmeyen kısmı kaldı orayı da çıkartmalı miyim?

Switchlerin yarısını çıkarttım. Dökülmeyen kısmı kaldı orayı da çıkartmalı miyim?

Evet çıkartın yayılabilir çünkü en azından hava girecek şekilde çıkartırsınız ve hava üfleyip kurutup zarar vermeden kurumasını sağlayabilir ve çalıştırabilirsiniz.

Rekabetçi oyundayken başıma böyle bir şey gelse oyun falan umurumda olmuyor, klavyemden önemli değil. Tüm tuşları çıkartmakla doğru yapmışsınız, güzelce temizleyip kurutun ve nizami şekilde çevirin kalan su varsa aksın.

Ben kahve döküldüğünde tüm switchleri söküp peçeteyle kabayı alıp, ters çevirip bekledim.
Sonra kontak spreyiyle bir tur temizledim. Hiçbir sorun yaşamadım.

Cevap veren herkese teşekkürler. Tüm switchleri çıkarttım. Baktığımda PCB'de çok ufak islakliklar vardı onları sildim ve şimdi klavyeyi ters çevirdim. 10 saat falan bekleyeceğim düzelirse yazarım. İyi geceler.

Hepınıze yardımlarınız ıcın cok teşekkürler. Sorun cozuldu. Tum tuslar şu anda basıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…