CBW-383ZN modemle UyduNet bağlantıda kopma sorunu

Makaleler
3
Selam. Netmaster CBW-383zn modem kullanıyorum. İnternetimde ortalama olarak günde 2 defa kopma yaşanıyor. Bu kopma tek taraflı oluyor. Ya kablolu internet gidiyor ya da kablosuz internet gidiyor. Arıza kaydı oluşturdum, gelen ekip bu modemlerin artık eskidiğini yeni modemlere geçmem gerektiğini söyledi. Modemde LAN kısmındaki ışık turuncu renkli. Modeme takılı 2 kablo var. Birisi bilgisayara diğeri güvenlik kamerasına gidiyor. Kameraya giden kablo tek takılı iken turuncu ışık bilgisayara giden kablo tek takılı iken ise hiç ışık yanmıyor. Bilgisayara giden kabloyu değiştirdim yeni kablo ile denedim fayda etmedi. Bilgisayar şu an internete Wi-Fi ile bağlı 98 Mbit falan bir hız alıyorum.
Normalde modem parasına çok takılmam ama satmıyorlar modemi. Aylık 6 TL'ye kiralıyorlar. Ben kiralık mal sevmem :D satın almak istiyorum, kiralık olduğu için değiştirmek istemiyorum.
Sizce başka bir sorun olabilir mi yoksa modemi gerçekten değiştirme vakti gelmiş mi?

Modemde LAN kısmında hiç ışık yanmıyordu. Bilgisayarı kapattım, yeşil yanmaya başladı. Tekrar açtım. Şimdi yeşil ışık yanıp sönüyor ama kablo ile internet var.

3-4 dakika sonra lan ışığı tekrar söndü ve kablolu internet yoktu. Bilgisayarı yeniden başlattım. Sistem kapanır kapanmaz lan ışığı tekrar yandı. Şimdi internet yine var :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem sorunu bende de var. 9 yıllık bir çöple cebelleşiyorum ara sıra kopmaları ben de yaşamaktayım. Kablonet'ten kaçmak için bir sebep bu modem sorunu cidden.
Denizli için konuşmak gerekirse bütün firmaları denedim. Milenicom, TTNet, NetSpeed falan filan. Uynet harici kalan bütün sağlayıcılara çöp gözü ile bakıyorum. İğrenç bir internet geliyor o firmalarda bana. Bu yaşadığım sorun da son 3-4 gündür var. Bu sorunu saymazsam KabloNet diğerlerinin yanında mükemmel idi.
Saat 4 gibi arayıp derdimi anlattığımda pazar günü olmasına rağmen saat 5.30 gibi ekip geldi.

Sanırım dedikleri gibi modem kiralamaktan başka çare yok gözüküyor.

Arkadaşlar Netmaster 383zn modemde kopma sorunu yaşayanlar var. Benim de aynısı oldu. Bende, işe yarayan bir çözüm önereceğim. Belki sizinde sorununuz çözülür. 3 gündür kullanıyorum. Kopma sorunu hem Wi-Fi'de hem kabloda vardı şu an ikisi de sorunsuz çalışıyor.
Kapağını açın 2 adet kondansatör göreceksiniz. Birisi 470 MF 25 v. Diğeri 1000 MF 16v. Bu iki kondansatörü değiştirin, mikroçip üzerindeki soğutucuyu kaldırıp altındaki termal pedi yenileyin. Bunu yaparkan soğutucunun altındaki destek lastiklerini düşürmeyin.

EK: Wi-fi az çekiyorsa bilgisayar tamircilerinden temin edebileceğiniz laptop anten kablolarını üstündekini dikkatlice çıkararak değiştirebilirsiniz. 2 adet anten kablosu vardır. İkisinide değiştirin, eskisini atmayın :) memnun kalmazsanız tekrar takarsınız

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı