CCleaner tarzı uygulamalar tek seferlik işe yarar mı?

bymfw4

Hectopat
Yer
Bayerische Motoren Werke AG
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: NVIDIA Geforce GTX 1650 Ti M ---- İşlemci: AMD Ryzen 5 4600H ---- RAM: 16 GB ---- Kulaklık: Razer Blackshark V2 ---- Mouse: VXE Dragonfly R1 Pro ---- Gamepad: 8BitDo Ultimate 2.4G Hall Effect
Merhabalar...
Windows 11'de gereksiz dosyaların temizliği için sistemde bulunan şeyleri kullanırım hep (Disk temizleyici; prefetch, %temp%, temp silme; ayarlar geçici dosyalar temizliği; SoftwareDistribution\Download temizliği vs.), 3. taraf uygulama kullanmam. Bugün yine dahili olan özelliklerle temizlik yaptım.

Bu tarz üçüncü taraf uygulamaların faydadan çok zararının olduğu, fazla gerek olmadığını düşünüyorum fakat merak ettim, CCleaner tarzı uygulamalar ekstra bir temizlik yapar mı, tek seferlik kullanımdan sonra silinirse herhangi bir olumsuz etkisi olur mu, tam olarak nasıl bir işlem yapıyorlar?
Bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. Bu uygulama kötü bunu kullan tarzı da olabilir.

Son düzenleme:
O program da senin yaptığın şeyleri yapıyor işte. Yaptığı tek ekstra şey silinen uygulamaların kalıntı dosyalarını silmesi sanırım. Hani bir program kurarsın da sonra denetim masasından silersin ya, programın dosya konumunda 1-2 kalıntı dosya daha kalır. Onları kendin de silebilirsin zaten. Bence kullanmaya gerek yok.

Onun için Revo uninstaller kullanıyorum zaten, daha iyi olsa gerek. Fakat önceden silinen uygulamaların kalıntılarını silme özelliği yok galiba, halihazırda bulunan uygulamaları kalıntısız siliyor.

Hocam CCleaner genel olarak tarayicidan kalan gereksiz dosyalari bulup siliyor. Temp tarzi yerleri ellemiyor ve zaten bence sizde ellemeyin. Mesela prefetch programlarin on ayarlarini kaydedip daha hizli acilmasini sagliyor. CCleaner dosya temizlemeden daha cok bir şeyi temizlemede yonetici gibi davranmaya olanak sagliyor. Benim şu ana kadar gordugum en buyuk ozelligi kayit dosyalarinda silinmis uygulamadan kalan kayitlari siliyor. Bu sildikleri RAM kullaniminin azalmasini bile sagliyor. Bence CCleaner her bilgisayarda olmali. Isterseniz soyle yapabilirsiniz: Bilgisayardaki RAM kullaniminin veya oyundaki performansinin CCleaner oncesi kaydini alin ve sonrasinda da kaydini alin. Bu hem sizin gozlemlemenize yardimci olacaktir hem de bir kanit olacaktir. Kayit defteri temizleme sekmesine gelmek icin ayarlar simgesi var saniyorsam, ona basin devaminda registry adli Bolu'me girip scan yapin. Geri yukleme noktasini isterseniz olusturabilirsiniz ama bence gereksiz, şu ana kadar hiçbir sorun cikmada temizlemeden sonra. En sonda da Windows'u yeniden baslatin, bence farki hissedeceksiniz.

Uygulamanin sadece bir sekmesi var gibi anlatmissiniz hocam. Program su aralar guncellemelerle tam olarak optimizasyona yonelik bir programa donusuyor.

Uygulamanin sadece bir sekmesi var gibi anlatmissiniz hocam. Program su aralar guncellemelerle tam olarak optimizasyona yonelik bir programa donusuyor.
Doğrudur hocam en son 4-5 yıl önce kullandım ve yaptığı şeyler o zaman için çok basitti. Hatta senin dediğin gibi FPS testi bile yapmıştım. O zaman için hiçbir işe yaramamıştı. Belki şimdi daha iyidir.

Derdimin FPS'e etkisiyle alakası yok aslında. Disk alanım yetmiyor, yeterli yer açmada yaptıklarım harici ekstra alan açmamda yardımcı olur mu acaba? Bir de performansa olumsuz etkisi olur mu, genelde üçüncü taraf uygulamalar yavaşlık yapar?

Dedigim gibi hocam eger cok gereksiz dosya varsa 1GB'a kadar ulasabilir. Dediginiz yavaslama islemini de o kayit defteri notrluyor hatta yuklenmeden onceki hizindan daha iyi bir duruma getiriyor. Denemenizi oneririm kendim ayda bir kere yukleyip geri siliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…