CD ROM aygıt yöneticisinde görünmüyor

overDrive__

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar CD ROM hem BIOS hem de Windows'da Generic Storage Device USB olarak görünüyor, çözüm olarak sunulan birkaç şey denedim ama işe yaramadı, bu ara da başka kablolar ile denedim, önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-01-11 194916.png
    Ek Açıklama 2020-01-11 194916.png
    85,2 KB · Görüntüleme: 52
  • Ek Açıklama 2020-01-11 194948.png
    Ek Açıklama 2020-01-11 194948.png
    52,2 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
2 logitech f 710 game pad , 1 hama usb bluetooth bağlı.
sorun çözüldü , şöyle ki dün geceden beri formlarda yaptığım aramalarda genelde usb storage kendini cd rom olarak gösteriyormuş , sebebi ise bazı üçüncü parti yazılımlarının kayıt anahtarlarını etkilemesiymiş, gerek virtual dvd programları gerek bazı güncellemeler bunu yapıyormuş ,düzeltmek için bir kaç yolu var ve işe yarıyor, ama benimkisi ise tam tersi cd rom kendini usb olarak görüyordu, ve baktığım kayıt anahtarıda olması gerektiği gibiydi, fromlarda cevabı bulamadım donanımsal bir sorunda yoktu yazılımsal ya da bir şeylerin çakıştığını düşünürken kasayı açtım tüm güç ve sata bağlantıları çıkarıp tekrar bagladım ama işe yaramadı , tam vazgeçmiş kasayı toplamaya başlamışken gözüme kasanın yazılım güncellemeleri için anarkarta bağladığım usb 2 portu çarptı , onu çıkartıp diğer herşeyi bağladım kasaya güç verdim ve cd rom geri geldi :D , sonra acaba gidermi diye tekrar usb bağlantısını yaptımn ve cd rom hala oradaydı, sonuç olarak neyin neyi etkilediğini bilmeyerek çözümü buldum ,aynı sorundan muzdarip birilerine umarım yardımcı olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı