CD-ROM olmayan laptopa SSD takmak

Swaps

Femtopat
Daha fazla  
Dostlarım selam, bilgisayarımda şu anda bu SSD var. Rica etsem anlayan birisi bir bakabilir mi? Cihazımda şu anda CD-ROM bulunmamakta, yani kasanın o kısmı kapalı. Bilgisayarımda şu an bir SSD slotu daha var mı, yoksa mevcut SSD'nin yerine mi takacağım? Bir de aldığım SSD budur, şu anki cihazıma uyumlu olur mu, taktıktan sonra içinde Windows kurulu olmaz değil mi? Flasha Windows atmam gerekecek diye biliyorum, bu sorularıma yardımcı olabilirsiniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop modelinizi atarsanız ek SSD yuvası var mı yok mu daha iyi anlayabiliriz.

Görsel bırakmayı unutmuştum, görseli hemen bırakıyorum hocam kusura bakmayın.

Ek bir SSD slotu varmış gibi gözükmüyor. Alacağınız SSD'yi (eğer slot yoksa) sadece dışarıdan USB ile bağlamanız gerekir. M2 SSD bakmaya çalışın şu anki SSD yerine onu takabilirsiniz.
İkinci sorunuza gelirsek alacağınız SSD'lerin hiçbirinde Windows kurulu olmaz sizin dışarıdan kurulum yapmanız gerekir.

Teşekkür ederim, yalnız 2,5" olan SSD'i oraya takmak için oradaki vidalı kısmı mı sökmem gerekecek? Yani o demir kısmı diyorum, çünkü pek oraya sığabilecek gibi durmuyor, hatta ortasındaki M2'nin vida slotu yüzünden muhtemelen olmayacak. Dediğim gibi siyah vidayı mı sökmem gerekecek?

Olabilir hocam ama bana da çok sığacakmış gibi durmuyor. Soğutma ile ilgili bir yer olabilir orası.

Deme hocam, param boşa gitmesin ahahah.

Hocam bence biraz daha bütçe yükseltip M2 almaya çalışın kafanız rahat olsun.

Hocam vallahi bilemiyorum ya . Bir şekilde belki olabilir ama modelinizi aratınca da Google'da bir sonuç bulamadım. En kötü dışarıdan kullanırsınız zaten M2 SSDler genel olarak Sata 3lerden daha hızlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…