Çözüldü C'de kod eksik çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

420957

Hectopat
Hocalarım kodum çalışıyor fakat alanı ve çevreyi yazdırmıyor. Sebebi nedir?

C:
int main() {

int kenar,yukseklik,alan,cevre,gecici;

printf("Eskenar ucgenin alan ve cevre hesaplama aracina hosgeldiniz: \n");
    printf("*****************************************************\n\n");

printf("Eskenar ucgenin kenarini giriniz: ");
    scanf("%d",&kenar);

printf("Eskenar ucgenin yuksekligini giriniz: ");
    scanf("%d\n\n",&yukseklik);

gecici = kenar*yukseklik;
    alan = gecici/2;
    cevre = kenar*3;

printf("Ucgenin cevresi: %d\n\n",cevre);
    printf("Ucgenin alani: %d",alan);

return 0;

}

Son düzenleme:
2. scanf komutunda \n \n kısmı hatalı dostum. O kısmı düzelt çalışıyor.

Merhaba, konudaki soruyla alakalı değil ama gözüme çarpan 2 tane gereksiz şey var.

Birincisi neden kullanıcıdan yükseklik girişi alıyorsunuz? Zaten üçgen eşkenar ise bir kenarının uzunluğunu bildiğiniz zaman yuksekligini de hesaplarsiniz. Hatta yüksekliği hesaplamaniza da gerek yok direkt hazır alan formülünü kullanabilirsiniz. Ama öğrenme aşamasında olduğunuz için bunu eş gecicem.

İkinci olaraksa "geçici" değişkeninin işlevi nedir? Neyi geçici olarak tutuyor? Neden direkt alan=kenar*yükseklik/2 yapmadınız?

Neden direkt alan=kenar*yükseklik/2 yapmadınız?
Çünkü öyle yaparsam çalışacağından emin değildim. Neyin doğru düzgün çalışıp neyin çalışmadığını henüz bilmiyorum. Zaten öğrenmeye çalıştığım şey bu. Ne nasıl çalışır bunu öğrenmeye çalışıyorum.

Birincisi neden kullanıcıdan yükseklik girişi alıyorsunuz? Zaten üçgen eşkenar ise bir kenarının uzunluğunu bildiğiniz zaman yuksekligini de hesaplarsiniz.
Hazır formülü koda ekleyebilirdim ama gerek yok. Amaç yazılımı birileri kullansın değil zaten. Öğrenmek ve pratik yapmak için yazdığım birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…