C'de redefination hatası

umutsah

Decapat
iyi günler dev c++'de c kodları yazıyorum uygulamayı kurduktan sonra hiç kapatmadan kodlarımı yazıyorum, daha sonra uygulamayı kapatıp tekrar açtığımda yeni kod yazarsam veya eski kodlarımı açarsam çalıştıramıyorum redefinition int main() hatası veriyor ve her seferinde devc'yi silip yeniden kurmam gerekiyor bunun çöüzümü varmıdır aşırı can sıkıcı çünkü.

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-30_132622.png
    resim_2020-12-30_132622.png
    4,1 KB · Görüntüleme: 67
  • Bloodshed Dev-C++ kuruluysa lütfen Orwell Dev-C++ ile değiştirin. SourceForge'dan bulabilirsiniz. Orwell'ın Dev-C++'ı daha yeni ve C++14'e kadar destekliyor. (Derleyiciyi güncellerseniz C++20'yi bile destekler.)
  • Header dosyanızda (veya kodunuzun başlarında) main'i prototip olarak tanımlıyorsanız, tanımlamayın. Sanırım bir kaynaktan fonksiyon prototiplerini çalışıyordunuz eğer böyle bir hata yaptıysanız da. Kod derlense bile linker'ın hata verme olasılığı yüksek.
  • Eğer Orwell Dev-C++ ise ve fonksiyon prototiplemesi yapmıyorsanız, Dev-C++'ta benim de arada karşılaştığım bir durum. Derleyici versiyonunu değiştirince (debug versiyondan release versiyonuna veya tam tersine) ilginç bir şekilde kod normal bir şekilde çalışıyor.
  • Code::Blocks kullanmanız daha iyi olacaktır. Orwell Dev-C++ en son 2015 yılında güncellendi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı