F710Kolu Hectopat Katılım 18 Aralık 2020 Mesajlar 226 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Aralık 2021 #1 Programlama dersini bugün kaçırdım. System("cls") ve System("pause") adlı iki fonkisyon görmüşüz (fonksiyon olduklarından emin değilim) bu iki ifadenin ve system() adlı fonksiyonun yaptığı iş nedir? Basit bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
Programlama dersini bugün kaçırdım. System("cls") ve System("pause") adlı iki fonkisyon görmüşüz (fonksiyon olduklarından emin değilim) bu iki ifadenin ve system() adlı fonksiyonun yaptığı iş nedir? Basit bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
3 300319 Zettapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Aralık 2018 Mesajlar 21.763 Makaleler 63 Çözümler 478 10 Aralık 2021 #2 Işletim sistemi terminalini kullanarak komut yürüteme ve iletme sağlar.
Taundrul Kilopat Katılım 17 Temmuz 2016 Mesajlar 270 Çözümler 1 10 Aralık 2021 #3 System("cls") == Konsolu clear'lamak. System("pause") == Programı durdurmak, herhangi bir tuşa basınca execution devam edecek.
System("cls") == Konsolu clear'lamak. System("pause") == Programı durdurmak, herhangi bir tuşa basınca execution devam edecek.