Çözüldü Cef_frame_render 0xe0000008 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bazarov

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekde de paylaştığım gibi böyle bir hata alıyorum ve GameLoop emülatöründen oyun oynarken oluyor. GameLoop' tada arasıra sanal bellek uyarısı veriyor. Bu hatayı düzeltmem lazım. Yardım talep ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Dün GameLoop içerisinde ve bilgisayarda birkaç ayar denedim ve dün hiç bahsettiğim gibi kasma, donma veya drop yemedim. Sanırım hallettim yardımlarınız için çok teşekkürler.
Ekde de paylaştığım gibi böyle bir hata alıyorum ve GameLoop emülatöründen oyun oynarken oluyor. GameLoop' tada arasıra sanal bellek uyarısı veriyor. Bu hatayı düzeltmem lazım. Yardım talep ediyorum.
Talebiniz kabul edildi!

Yardımcı olmayı çok isterim. Rica etsem GameLoop ayarları içinde işleme modunu (DirectX, OpenGL, Vulkan...) farklı seçeneklere değiştirip sorunun devam edip etmediğini bizimle paylaşır mısınız?

GameLoop'ta düne kadar OpenGL kullanıyordum. Çünkü DirectX'te oyunda bazen siyah ekran sorunu yaşıyordum. Yani ağaçlar siyah oluyordu, dürbünlerin içi siyah oluyordu vs. fakat dün OpenGL'de dün tüm dünya siyah oldu oyunuda benden çok babam oynuyor. Haliyle bu sorunu çözemediğim için azar istiyorum GameLoop'ta FPS sorunumda var. Sistemim gayet kuvvetli ama gameloopa gelince 40 kişinin bulunduğu yerlerde 70-80 FPS fakat drop giriyor. Ah babam ah ben neden sana bu oyunu gösterdim ki.

Açıkçası emülatörlerde yaşanan bu tarz durumlar oldukça doğal çünkü 3D işleme yalnızca fiziksel dahili GPU için bile yeterince optimize olmayabiliyor. Bunun üstüne bir de araya sanallaştırma girince bu gibi sorunların yaşanma olasılığı daha da artıyor.

Fakat yine de bu durum sorununuzun çözümsüz olabileceği anlamına gelmiyor.

Öncelikle dilerseniz DİrectX ve OpenGL dışındaki diğer seçenekleri de denemediyseniz deneyebilirsiniz. Bunun ardından sorun devam ediyorsa size önerim GameLoop'u tertemiz şekilde silip yeniden yüklemeniz olacaktır. Eğer bu problem zaman içinde ortaya çıktıysa doğru şekilde yapılan bir yeniden yüklemenin sorunu çözmesi beklenir.

Umuyorum ki sorununuz çözülür. Lütfen gelişmelerden haberdar edin.

Hocam GameLoop'ta DirectX, OpenGL ve otomatik seçenekleri var fakat DirectX seçili olursa oyun içerisinde birçok yer siyah ekran oluyor. Ayrıca sanal RAM hatasını çok fazla alıyorum GameLoop açıkken oyunda olsam olmasam yaklaşık 1 saatte bilgisayar dahil her şey kasıyor. Bilgisayarı güç tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Sanal RAM'e 3 farklı diskimden 50GB'den 90'GB'ye kadar yer verdim hala sorun yaşıyorum. 32 GB RAM'e geçtiğimden beri böyle.

Anlıyorum, durumu anlattığınız için çok teşekkürler. Bu durumda sizden ricam Game Bar'ın Wİndows+G kısayolu üzerinden performans penceresini sabitleyerek sorunun yaşandığı esnada kullanımları kontrol etmeniz olacak. Bunun sonucunda sorunu çözmek için daha net bir yol çizebiliriz.

Dün GameLoop içerisinde ve bilgisayarda birkaç ayar denedim ve dün hiç bahsettiğim gibi kasma, donma veya drop yemedim. Sanırım hallettim yardımlarınız için çok teşekkürler.

Çözüm
Sorununuzun çözüldüğüne çok sevindim, sorunsuz bir oyun deneyimi sizi bekliyor olacak.

Konu hakkında sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…