Çekirdek sayısı mı, iş parçacığı sayısı mı?

Shanyuan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, ben i3 550 işlemci kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorunum var işlemcinin özelliklerine baktığımda çekirdek sayısı 2 iş parçacığı sayısı 4 olarak görünüyor. Aygıt yöneticisinden işlemcilere baktığımda ise 4 tane işlemci görünüyor, bunu 4 çekirdek işlemci olarak mı kabul etmeliyim yoksa farklı bir olayı mı var. Aslında asıl ihtiyacım olan yanıt şu, i5 650 almayı düşünüyorum onda da aynı problem var, çekirdek sayısı 2 iş parçacığı sayısı 4 söz konusu işlemciyi satın alırsam aygıt yöneticisinden 4 çekirdek olarak mı görünecek? Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almak istediğiniz i5 işlemcinin CACHE miktarı ile, mevcut işlemcinin CACHE miktarı aynı ise, her iki işlemci de yaklaşık aynı performansta çalışacaktır.
Arada saat hızları ve işlemci frekansları da vardır.

Almak istediğiniz İ5 işlemcinin CACHE miktarı ile, mevcut işlemcinin CACHE miktarı aynı ise, her iki işlemci de yaklaşık aynı performansta çalışacaktır.
Arada saat hızları ve işlemci frekansları da vardır.
Cevaplar için teşekkürler, yani bu CACHE miktarı işlemci için en önemli kriter diyebilir miyiz?

Hyperthreading teknolojisi ile fiziksel 2 olan çekirdek sayısı sanal çekirdekler eklenerek 4 sayılıyor.
Tamam teşekkür ederim cevabımı aldım.

Cevaplar için teşekkürler, yani bu CACHE miktarı işlemci için en önemli kriter diyebilir miyiz?

CACHE, bir işlemcideki en önemli kriterlerden birisidir. Ancak en önemlisi budur da diyemeyiz.
Bir işlemcinin toplam iş yapabilme karakteristiği belli kriterlerle belirlenebilir.
1 Saat frekansı. (CLOCK Speed) Bus hızıdır. İşlemci hızı farklıdır.
2 CACHE miktarı.
3 Çekirdek miktarı. Bağımsız CACHE ile.
4 İş parçacığı sayısı. (HT tekniği. Paylaşılan CACHE değerindeki iş parçası başına düşen CACHE miktarı önem arzeder)
5 İşlemci hızı. 3-4 GHz gibi ifadelerle anlatılan ifadelerdir.
6 İşlemci komut desteği ve teknolojileri. MMX, SSE, SSE4, AVX gibi uzantılar.
Compare Products
Basit bir karşılaştırma listesi oluşturdum.
i7 6950X işlemci Extreme sınıfında olup 25MB CACHE'i bulunmaktadır.
Diğer özellikleri ile birlikte, işlemcinin iş kabiliyeti doğrultusunda, işlemcinin 1400$ gibi ücretle satıldığını görebiliriz.
İLAVE:
Bazı işlemcilerin kıyaslaması listesidir.
Bu işlemcilerden bir tanesi oldukça eski bir model olup Quad seriisidir.
Intel® Product Specification Comparison
Ama bu işlemci bir dünya ücretle hala satılmaktadır :D
Amazon.com: Intel Core 2 Extreme QX9775 Quad-Core Processor, 3.2 GHz, 12M L2 Cache, 1600MHz FSB, LGA771: Electronics

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı