Çözüldü Çekirdek yalıtım bellek bütünlüğü açmaya çalışınca mavi ekran almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba az önce bilgisayarımda Windows Defender'ın üzerinde ünlem işareti olduğunu gördüm ve bellek bütünlüğü kapalıydı. Açtıktan sonra yeniden başlattığımda;
-Stop code: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
- What failed: ACPI.sys
Şeklinde bir mavi ekranla karşılaştım. Birebir aynı sorun şu konuda da var https://www.technopat.net/sosyal/ko...enluegue-acilinca-mavi-ekran-veriyor.3359778/
Bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u güncellediğimde problem çözüldü. BIOS sürümüm bayağı eskiymiş. Ama belki düzelmesinin sebebi BIOS'u güncelleyince sanallaştırmanın kapanmasıda olabilir emin değilim çünkü Windows Defender'daki bellek bütünlüğü sekmesi kayboldu.
Teşekkür ederim son olarak bellek bütünlüğünün kapalı kalması sorun yaratır mı?
Bellek bütünlüğünün kapalı olması doğrudan sistem çökmesine ya da mavi ekrana neden olmaz ama güvenlik açısından bir zayıflık yaratabilir. Bu özellik, sistemin çekirdek düzeyinde zararlı yazılımlara karşı korunmasına yardımcı oluyor. Kapalı kaldığında özellikle düşük seviyede çalışan eski veya uyumsuz sürücüler üzerinden saldırı riski biraz artabiliyor. Ama eğer Kaspersky gibi güçlü bir güvenlik yazılımı kullanıyorsan, bu açık büyük ölçüde telafi edilir. Yani sürücü uyumsuzluğu nedeniyle bellek bütünlüğünü kapattıysan ve Kaspersky yüklüyse, çok büyük bir sorun yaşamazsın. Yine de sürücüleri güncelleyip özelliği ileride tekrar açmak en sağlıklı yol olur.

BIOS'u güncellediğimde problem çözüldü. BIOS sürümüm bayağı eskiymiş. Ama belki düzelmesinin sebebi BIOS'u güncelleyince sanallaştırmanın kapanmasıda olabilir emin değilim çünkü Windows Defender'daki bellek bütünlüğü sekmesi kayboldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı