Celeron B830 bilgisayara macOS Big Sur kurulur mu?

Tamam hocam.
Kuralı görmedim.
Başka iletişim yolu bulmak lazım.

Hocam sıkıntı burda şimdi ban yersem

CPU'yu fakecpuid ile değiştirdiğinizi varsaysak bile grafik hızlandırmanın esamesi bile okunmayacağından gereksiz heyacan olur, desteklenmiyor. Eğer önyükleseniz bile kullanmanın nasıl olacağını merak ediyorsanız size önerim bilgisayarınızdan ekran kartı sürücüsünü silerek kullanmayı denemeniz olacaktır, neden desteklenmiyor denildiğini anlayacağınızı tahmin ediyorum.
@623271 Hocam sadece merakımdan bu konu neden bu kadar gitmiş diye baktım ama masaüstünü görebilse bile takıla takıla gerçek manada hiçbir işe yaramayacak bir işletim sistemini kurdurtma konusunda bu kadar baskınsınız, işletim sisteminin limitasyonlarından dolayı çalışmasının imkanı yok.
@Cicenes35 Hocam zaten bahsetmiş @yusufklncc adlı kullanıcı fakat tekraren söylemek istedim, donanım hızlandırma noktasında şansı yok şuanki donanımla sisteminizin maalesef, model numarasına bakarak ulaştım ama sisteminizde gördüğüm kadarıyla işlemci değişimi mümkün ve MacOS'inde destekleyeceği donanıma sahip olan bir işemciye yükseltirseniz kurulabilmekte hatta başarılı kurulumlar var bir tanesi de bu forumda: Başarılı Kurulum: Lenovo B570 Hackintosh Yosemite

Çok daha kötü hocam. Windows ile kıyaslanamaz. Onun dışında eğer işlemcisini değiştirir ve HD3000'e geçerse Catalina kurulabilir tam destek ile. Ama yaşından dolayı sanırım girişebileceği bir iş değil.

Eğer girişebilirse kendisi için hem tecrübe hem donanım hızı olarak iyi olacaktır çünkü o yaşta Celeron bir işlemcinin performansı da sabır gerektirecek cinsten olacak olsa gerek, kurarsa da güzel olur çünkü diğer işletim sistemlerinden farklı bir atmosferi var MacOS'in.

Var niye olmazınki.
O zaman mevcut 320GB HDD'ni en azından 120GB SSD ile değiştirmenin seni gençleştireceğinin farkındasındır. Her şeyden öte işlemci, macOS'dan önce disk değiştirmen önerim.

HDD kullanıyorum ve şu anda kanıt olarak fotoğraf atabilirim ne zannediyorsun bizi küçüğüz senden diye bilmicezmi bir şey.
Hayır dostum öyle bir şey demek istemedim ama bilmediğini tahmin ediyorum sadece eminim senin de benim bilmediğim şeyler hakkında bilgin vardır. Ayrıca ne kanıtı? HDD kullandığının farkındayım. SSD ile HDD farklı şeyler.

bunu bende biliyorrum ama yinede çok istiyorsan buyur kanıt

Senden HDD kullandığını kanıtlamanı istemedim dostum.. Zaten işletim sistemi kullanabilmen için illa bir diske sahip olman lazım.

Ancak yapabilirsen işlemci değişimi yapabilirsin o zaman. Aliexpress'te satışı var. Sahibinden de var. Belki olduğun yerde bilgisayar parçacısı varsa oralarda da vardır.

@Cicenes35
Bu konuda direkt girişmeyin derim, biz insanlar olarak bilgi ve işlem kapasitemiz yıllar içerisinde artmakta (ve ilerleyen yıllarda da yeniden düşmekte), arkadaşta doğal olarak bunu söylemekte. Bütün konudan dışarı çıkarakta bir SSD bilgisayarınızda hayal bile edemeyeceğiniz kadar büyük bir fark oluşturacaktır şüpheniz olmasın (internetti sentetik testlerden çok daha affaki bir fark olacaktır). Konuya geri dönecek olursak MacOS kurabilmeniz için (bu diğer OS'ler içinde geçerli) SSD sahibi olmanızı şiddetle önermekte olup HD 3000 vs gibi grafik hızlandırma destekli bir işlemciye yükseltmeniz gerekmekte (cihazın donanımı müsaitken her türlü yükseltmeniz iyi olur genel kullanım ve oyunlar açısından, birde sistem eğer Single Channel'da çalışıyorsa 4 GB daha RAM eklemesi yaparsanız bilgisayarınızın başka bir cihaz gibi hissettireceğinin garantisini verebilirim.
@yusufklncc 'ın burada amacıda size yardımcı olmak biraz daha sakin yaklaşın derim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…