Senden HDD kullandığını kanıtlamanı istemedim dostum. Zaten işletim sistemi kullanabilmen için illa bir diske sahip olman lazım.
Ancak yapabilirsen işlemci değişimi yapabilirsin o zaman. AliExpress'te satışı var. Sahibinden de var. Belki olduğun yerde bilgisayar parçacısı varsa oralarda da vardır.
@Cicenes35
Bu konuda direkt girişmeyin derim, biz insanlar olarak bilgi ve işlem kapasitemiz yıllar içerisinde artmakta (ve ilerleyen yıllarda da yeniden düşmekte), arkadaşta doğal olarak bunu söylemekte. Bütün konudan dışarı çıkarakta bir SSD bilgisayarınızda hayal bile edemeyeceğiniz kadar büyük bir fark oluşturacaktır şüpheniz olmasın (internetti sentetik testlerden çok daha affaki bir fark olacaktır). Konuya geri dönecek olursak macOS kurabilmeniz için (bu diğer OS'ler içinde geçerli) SSD sahibi olmanızı şiddetle önermekte olup HD 3000 vs gibi grafik hızlandırma destekli bir işlemciye yükseltmeniz gerekmekte (cihazın donanımı müsaitken her türlü yükseltmeniz iyi olur genel kullanım ve oyunlar açısından, bir de sistem eğer Single Channel'da çalışıyorsa 4 GB daha RAM eklemesi yaparsanız bilgisayarınızın başka bir cihaz gibi hissettireceğinin garantisini verebilirim.
@yusufklncc'ın burada amacıda size yardımcı olmak biraz daha sakin yaklaşın derim.
Şuanki işlemciniz DDR3 ve 16 GB'a kadar destek sağlamakta keza bilgisayarınızın anakartı da aynı şekilde Max 8*2 Dual Channel desteği sağlamakta.DDR2 benim benim PC yani 8 GB'yi desteklemiyor.
Önceki mesajlarda bir arkadaş kendi konularında ve burada biraz gerdi beni. Yoksa ilk mesajlarımda sakin bir şekilde belitmiştim@yusufklncc 'ın burada amacıda size yardımcı olmak biraz daha sakin yaklaşın derim.
@Cicenes35
Hocam var zaten ama sizin şu anki işlemciniz desteklenmediği için siz kuramazsınız, işlemciyi bu başarılı kurulumlardakiler gibi destekli bir tanesiyle değiştirirseniz sorunsuz kurarsınız.
Hocam bizim amacımız bir denemek-görmek-bilgi sahibi olmak.
Hocam zaten anladığım kadarıyla mekanik diskler kullanıyorsunuz LLF kısmında da tam donanımlı olmadığınızı varsayarak diski boşuna Bad Sector cennetine çevirmenin maksatı yok derim, burada konu sahibi işlemcisini değiştirir ve bir SSD edinirse kurabilecek ve kurduğunda da memnun kalacaktır zaten ve amaçta gerçekleşmiş olur.Hocam bizim amacımız bir denemek-görmek-bilgi sahibi olmak.
Hocam rahatlatır hatta ikinci bilgisayar olarak olsa bile ben halen daha 2010 MacBook kullanıyorum hatta kendilerinden yazıyorum şuan (düz MacBook, Polycarbonate Unibody diye geçiyor eğer meraklıysanızda söyleyeyim, yükseltme olarak 512 GB bir SSD ve 8+1 GB gibi hiç ideal olmayan bir RAM konfigrasyonuyla kullanıyorum). Cihazınız rahatlardı eğer desteklenseydi şüpheniz olmasın ama donanımınızdan kaynaklı olarak maalesef yükseltmeye ihtiyaç duyuyoruz bu noktada.Aslında ben bu bütün hevesimi YouTube'daki videolardan almıştım 12 yıllık bir bilgisayara macOS Big Sur kuranlar vardı benim PC de eski olduğu için rahatlatmak istediğim için böyle bir konu açtım ki zaten eğer ki konunun sorusuna bakarsanız beni daha iyi anlayabilirsiniz eski bilgisayarı rahatlatır mı demek istedim en başta.
Hocam zaten anladığım kadarıyla mekanik diskler kullanıyorsunuz LLF kısmında da tam donanımlı olmadığınızı varsayarak diski boşuna bad sector cennetine çevirmenin maksatı yok derim, burada konu sahibi işlemcisini değiştirir ve bir SSD edinirse kurabilecek ve kurduğunda da memnun kalacaktır zaten ve amaçta gerçekleşmiş olur.
Hocam rahatlatır hatta ikinci bilgisayar olarak olsa bile ben halen daha 2010 MacBook kullanıyorum hatta kendilerinden yazıyorum şu an (düz MacBook, polycarbonate unibody diye geçiyor eğer meraklıysanızda söyleyeyim, yükseltme olarak 512 GB bir SSD ve 8+1 GB gibi hiç ideal olmayan bir RAM konfigrasyonuyla kullanıyorum). Cihazınız rahatlardı eğer desteklenseydi şüpheniz olmasın ama donanımınızdan kaynaklı olarak maalesef yükseltmeye ihtiyaç duyuyoruz bu noktada.
Tamam hocam.@Cicenes35 Maalesef OS X Lion'dan vs MacOS Ventura'ya kadar kapsayarak söylüyorum imkanı yok, kurarsınız ama grafik hızlandırma olmadığı için yaptığınız kurulumun eşdeğeri ve işlevselliği Windows'ta MacOS'e ait olan bir duvar kağıdı koymak kadar olur (dalga amaçlı demiyorum ciddiyim). Grafik istemcileri için bütün sorularınızı yine sorabilirsiniz ancak direkt olarak size cevap verir: Introduction | GPU Buyers Guide
@623271 Allah rızası için bir tık araştırma ricasında bulunacağım, arkadaşın işlemcisi için HD Graphics 2000 tabanlı bir grafik istemcisi kullanmakta sizi bilmiyorum. Yapmayacağınızı varsayarak açıklayayım hatta burayı da, o az önce bahsettiğim cevap verir dediğim yönlendirmede açıklandığı üzere kurmayı deneyebilirsiniz (High Sierra dese de Catalina'ya kadar OCLP Kext'i çalışmakta Metal olmadanda eski donanımlar açısından, orada HD 2000 için yapılan açıklama ise tam bir donanımın olmadığı ancak Quick Sync işlemlerinin çalıştığı ki bu teknolojinin ne olduğunu açıklamayacağım burada. Özetle doğru dürüst bir destek ve çalışma kullanıcının şuanki donanımıyla bulunmamakta ve donanım değişikliğine gidilmesi gerekmekte. Açıkladığım yer ise görsel olarak:
Eki Görüntüle 1794671
Bu arada verdiğiniz uzun cevaplar için teşekkürler.@Cicenes35 Maalesef OS X Lion'dan vs MacOS Ventura'ya kadar kapsayarak söylüyorum imkanı yok, kurarsınız ama grafik hızlandırma olmadığı için yaptığınız kurulumun eşdeğeri ve işlevselliği Windows'ta MacOS'e ait olan bir duvar kağıdı koymak kadar olur (dalga amaçlı demiyorum ciddiyim). Grafik istemcileri için bütün sorularınızı yine sorabilirsiniz ancak direkt olarak size cevap verir: Introduction | GPU Buyers Guide
@623271 Allah rızası için bir tık araştırma ricasında bulunacağım, arkadaşın işlemcisi için HD Graphics 2000 tabanlı bir grafik istemcisi kullanmakta sizi bilmiyorum. Yapmayacağınızı varsayarak açıklayayım hatta burayı da, o az önce bahsettiğim cevap verir dediğim yönlendirmede açıklandığı üzere kurmayı deneyebilirsiniz (High Sierra dese de Catalina'ya kadar OCLP Kext'i çalışmakta Metal olmadanda eski donanımlar açısından, orada HD 2000 için yapılan açıklama ise tam bir donanımın desteğinin olmadığı, grafik hızlandırmanın çalışmadığı yalnızca Quick Sync işlemlerinin etkinleştirilip çalıştığı (ki bu teknolojinin ne olduğunu açıklamayacağım burada). Özetle doğru dürüst bir destek ve çalışma kullanıcının şuanki donanımıyla bulunmamakta ve donanım değişikliğine gidilmesi gerekmekte. Açıkladığım yer ise görsel olarak:
Eki Görüntüle 1794671