Celeron B830 bilgisayara macOS Big Sur kurulur mu?

@623271
Şu şekilde özet geçeyim, Catalina ya kadar alagönlün ne isterse istediğini kurarsın kurma kısmında çok uğraşırsan geçebilirsin yırtınarak bile olsa ama kurulumdan sonra kullanma safasında patlarsın, bilgisayarı kullandığına da tiksinirsin bilgisayardanda soğursun çünkü bilmem kaç defa da belirtildiği üzere Donanım desteği yok, grafik hızlandırma çalışmayacak.
Dümdüz Windows mantığıyla söylüyorum, bilgisayarlarınız ekran kartı Driver'ı eksik ve MacOS'te bu Driver'ı indirmenizin imkanı yok. Size önerim okulunuza odaklanmanız bilgisayar merakınız varsa bile bunu doğru donanımlarla deneyimleyin (en azından MacOS olmasa bile dışarıda müthiş bir Linux kullanımı var, deneyin derim Windows'tan çok daha müthiş distrolar bulunmakta).

İyi oku orada liondan Ventura'ya kullanamazsın diyor yani en fazla snow lepopard tek.

@Cicenes35
VS derken amacım şuydu, en eski nereye kadar giderseniz, ilk Intel destekli OS X Tiger sürümüydü ve ondan itibaren ne denemek istiyorsanız deneyin ama tam bir kurulumu asla sağlayamayacaksınız buna OS X 10.6'da dahil (Snow Leopard).

Birde hocam eğer araştırabilirseniz 2500 grafik kartını nasıl tanıtıcağım internette birkaç çözüm buldum ama anlamadım.(ingilizcem kötü)çeviri çalışmıyor.

@623271
Ben direct size çeviri yapayım, yabancı forum olan tonymacx86'dan bir konu seçiyorum (sitenizin kurallarına göre yasak olduğunun farkındayım ama okuyan bir moderatör olursa bile şu durumda başka açıklamanın imkanı yok insanlık haline verirlerse sevinirim), burada kullanıcı anlatıyor ki böyle böyle kurulum yaptım ama hem bilgisayar animasyonlarda çok kasıyor hemde ekran kartım 5 MB'de ve çalışmıyor, nasıl çözerim? Cevapsa şu:
''HD 2500 is limited to only CI support, but there is no QE support.'' Ne demek derseniz anlamı şu, Quick Sync desteği dışında çalışmaz!

Sizde kurabilseniz bile kurduğunuzda birebir aynı şeyi yaşayacaksınız, çok istiyorsanız Clover EFI'lerle veya OC EFI'lerle kurup önyükleyebilirsiniz ancak kullanılabilir bir masaüstüne sahip olmayacaksınız.

Abi son bir şey daha soracaktım acaba rastgele bir ssd taksam olurmu yoksa anakarta falan uyumlu bir tane mi lazım

SSD girişinin aynı olması lazım knk.

SATA- M.2 gibi.

Abi son bir şey daha soracaktım acaba SSD rastgele bir SSD olur mu yoksa anakarta uyumlu olanlar falan mı olası gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…