Celeron N2815 sisteme SSD takılır mı?

ihavertx3

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Celeron N2815'li bir Laptop'um var. Buna SSD takmak istiyorum.

Bu PC'ye SSD takılır mı?
SSD takılıyorsa kendi yuvası var mı yoksa HDD'nin yerine takılıp ayrıca HDD kızağıma para verecek miyim?

Sistem özellikleri: 4 GB RAM Windows 10 64 Celeron N2815 Intel HD Graphics 500 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Celeron N2815'li bir Laptop'um var. Buna SSD takmak istiyorum.

Bu PC'ye SSD takılır mı?
SSD takılıyorsa kendi yuvası var mı yoksa HDD'nin yerine takılıp ayrıca HDD kızağıma para verecek miyim?

Sistem özellikleri: 4 GB RAM Windows 10 64 Celeron N2815 Intel HD Graphics 500 GB HDD.
Hdd yerine takabilirsiniz. Ayrıca dvd rom girişiniz varsa dvdyi çıkarıp şöyle "Codegen Codmax 12.7mm Notebook Slim 2.5" Sata HDD ve SSD Disk Kutusu (CDG-HDC-127): Amazon.com.tr" bir soket alarak dvdnin yerine de koyabilirsiniz. Ancak laptopunuzun anakartı sata 3 desteklemiyorsa tam hız alamazsınız.

1 Yıl önce olsa değmez derdim ama artık Laptop piyasası mağlum. Artık elimizdekine iyi bakmalı, mümkün olduğunca geliştirmeliyiz. Bence takılır hatta rami bile 8 yapabilirsin ileride. Tarayıcı vs. işlerini görür. HDD'nin yerine kolaylıkla takarsınız. HDD'yide isterseniz taşınabilir HDD kutusu alıp harici kullanabilirsiniz ya da DVD bölümüne Caddy alıp onun ile takabilirsiniz.

HDD yerine takabilirsiniz. Ayrıca DVD ROM girişiniz varsa DVD'yi çıkarıp şöyle "Codegen Codmax 12.7mm Notebook Slim 2.5" Sata HDD ve SSD Disk Kutusu (CDG-HDC-127): Amazon.com.tr" bir soket alarak DVD'nin yerine de koyabilirsiniz. Ancak laptopunuzun anakartı SATA 3 desteklemiyorsa tam hız alamazsınız.

Hocam peki 120 GB SSD alıp bir de bu kızağı almam zaten 240 GB SSD fiyatına denk geliyor. Direk HDD'yi çıkartsam yerine SSD takarım daha iyi olur bence zaten CS Source'den başka bir şey yok.
1 Yıl önce olsa değmez derdim ama artık laptop piyasası malum. Artık elimizdekine iyi bakmalı, mümkün olduğunca geliştirmeliyiz. Bence takılır hatta RAM'i bile 8 yapabilirsin ileride. Tarayıcı vs. işlerini görür. HDD'nin yerine kolaylıkla takarsınız. HDD'yi de isterseniz taşınabilir HDD kutusu alıp harici kullanabilirsiniz ya da DVD girişiniz Caddy ile oraya takabilirsiniz.

RAM slotu olduğundan emin değilim.

Anakart modelinizi yazmadığınız için bilemiyorum. Ama eski bir laptop gibi duruyor. Muhtemelen sata 2 desteği vardır diye düşünüyorum. Yani ssd takabilirsiniz lakin sata 3'ün verdiği 500-600 mb/s hızın yarısına anca ulaşırsınız.

Anakart modelinizi yazmadığınız için bilemiyorum. Ama eski bir laptop gibi duruyor. Muhtemelen SATA 2 desteği vardır diye düşünüyorum. Yani SSD takabilirsiniz lakin SATA 3'ün verdiği 500-600 mb/s hızın yarısına anca ulaşırsınız.

2015 galiba çünkü Intel HD sürücüsü en son o zaman yüklenmiş. Anakartı nasıl öğreneceğim?

Cpu-z gibi basit bir program indirerek öğrenebilirsiniz. Orada mainboard veya motherboard diye bir sekme olması lazım. Orada yazar.

Dosya Ekleri

• tttt.PNG
    tttt.PNG
    120 KB · Görüntüleme: 138
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı