Celeron N2840 işlemcili laptopa hangi Windows kurulmalı?

-Rip

Centipat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Normalde laptopumda Windows 10 yüklüydü. 2 GB RAM olduğu için bazı arkadaşlarında tavsiyesi ile Windows 7'ye geçtim. Fakat desteği bitti ve USB 3.1 desteği yok. Bu sebeple kurulumda biraz sıkıntı yaşasam da Windows 10 kurdum. Sosyalde Windows 8.1 Single Language performans olarak en iyisi vs. diye şeyler okudum. Ve Windows 8.1'in daha performanslı olacağına karar verdim. Sizce Windows 8.1 daha mı iyi, yüklemeli miyim? Aşağıdaki sistemime göre karar verirseniz sevinirim ve 2 GB RAM olduğu için 32 Bit mi yüklemeliyim? Windows 10'u 32 Bit yüklemeyi denemiştim fakat bir hata vermişti şu an hatırlamıyorum. Bu …. tabanlı bilgisayara 32 Bit kurulamaz 64 Bit kurunuz gibi bir uyarıydı. Yine de kurulabilir mi veya kurmalı mıyım? Bu arada laptop kullanıyorum.
Sistemim;
Intel Celeron N2840 @2.16GHz (Turbo ile 2.56GHz)
2 GB DDR3 RAM
Intel HD Graphics Family (1 GB)

Son düzenleyen: Moderatör:
XFCE masaüstü ortamına sahip hafif Linux kurmanızı öneririm, illa Windows olacak ise Windows 8.1 ideal.
Windows olursa daha iyi olur, tercihimi sizin de tavsiyenizle 8.1'den yana kullanacağım. Çok teşekkürler.

Ben Celeron N3050 ile Windows 8.1 PRO kullanıyordum.Düşük işlemciler için stabil bir işletim sistemi.

Windows 10'un lite sürüme çevrilmiş hali var. Ne kadar güvenilir olur bilemiyorum ama deneyebilirsin.

Windows 10'un eski sürümlerini de deneyebilirsin. Ben E8500 işlemciye Windows 10 1607 kurdum ve gayet stabil. Sende 32 Bit olanını dene bence.

Windows 10'un eski sürümlerini de deneyebilirsin. Ben E8500 işlemciye Windows 10 1607 kurdum ve gayet stabil. Sende 32 Bit olanını dene bence.
Windows 10 32 bit kurulmuyor. Laptopu aldığımda da 8.1 ile birlikte gelmişti sanırım 8.1 daha iyi olur gibi. Windows 10 Lite'ıda deneyeceğim tabi ki. Windows 10'un eski sürümlerini de denemiştim dediğiniz gibi ama bir şey değişmedi 2 GB RAM var ve boşta 1.6 GB RAM tüketiyor kalıyor bana 300 MB RAM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…