Debian deneyeceğim. Sistemim yeterli olur mu hocam? Tüm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam ne kadar teşekkür etsem azdır. Debian Live USB kurulumu çalıştı. Sadece ağ kartını tanımadı. Onu da yarın araştırıp çözmeye çalışacağım. Bir de sistemin için kasma durumu olmaz değil mi?
Intel Wi-Fi kart çalışır.
Kurulum yapıp güncellemeleri bir alın. Sistemi yeniden başlatın.
Hâlâ Wi-Fi çalışmazsa şuradaki adımlarla iwlwifi paketini kurup gerekli adımları uygulayın.
Bu arada Xfce Xfce'dir.
Linux Mint ve Ubuntu gibi dağıtımların anası babası Debian'dır.
Kasma falan olmaz. RAM ne kadardı? 4 GB'den fazla ise cinnamon masaüstü de kullanabilirsiniz.
] Şu anda kurulumu başlattım hocam. 110 GB bir bölüm verdim. 4 GB RAM olduğu için Xfce kullanacağım. Bir de güncellemeleri nasıl yapacağımı söylerseniz çok yardımcı olmuş olursunuz.
@izmirkartali bilgisayar %75 onyükleyici kuruluyor kısmında dondu. Yeniden bilgisayarı baslatsam sorun olur mu?
] Şu anda kurulumu başlattım hocam. 110 GB bir bölüm verdim. 4 GB RAM olduğu için Xfce kullanacağım. Bir de güncellemeleri nasıl yapacağımı söylerseniz çok yardımcı olmuş olursunuz.
@izmirkartali bilgisayar %75 onyükleyici kuruluyor kısmında dondu. Yeniden bilgisayarı baslatsam sorun olur mu?
Diskte size lazım olan dosyalar varsa onları harici bir ortama yedekleyin diski tüm bölümleri ile silmenizi ve kullanmak istiyorsanız Windows'u ve GNU/Linux'ü kurmanızı öneririm.
Bundan önce, başka dağıtım denediniz mi bu arada?
Debian Xfce olabilir mesela. Yukarıdaki işlemlerden önce bir de Debian'a da bir şans verin bence.
Debian Xfce Live CD'yi şuradan indirebilirsiniz:
Sistemi yeniden başlatırsanız GRUB hatası ile karşılaşırsınız.
O zaman bilgisayarınızı kapatın. Bırakın biraz soğusun.
Sabah yine Debian USB'si ile başlatıp GRUB'u onarmayi denersiniz.
Boot-Repair, Linux'u ilk kez kullanırken, özellikle de Linux'u Microsoft Windows ile çift önyükleme yapılandırmasında çalıştırırken gerekli olan yardımcı programlardan biridir. Yardımcı program, önyükleme sorunlarını gidermeye yardımcı olur. Özellikle Linux'u ilk kez deniyorsanız ve...