Celeron N3450 cihaza OS tavsiyesi

393654

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar, şu an laptopumda Mint Xfce yüklü ama gelen güncelleştirmeleri yapamadığım için format atacağım. Ve başka bir işletim sistemi düşünüyorum, Mint bana göre çok çirkin. Kullanım amacı internette gezmek. Google'a girsin yeter. Windows 7 düşünüyordum ama laptopta 32GB alan olduğu için ve Win7 desteği bittiği için hem güncel hem de hafif olması sebebiyle Linux düşünmeye başladım. Aşağıda sistem özelliklerini paylaştım. Ona göre işletim sistemi önerirseniz sevinirim.

Celeron N3450 1.1Ghz
1600Mhz 4GB RAM
32GB SD kart

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, şu an laptopumda Mint Xfce yüklü ama gelen güncelleştirmeleri yapamadığım için format atacağım. Ve başka bir işletim sistemi düşünüyorum, Mint bana göre çok çirkin. Kullanım amacı internette gezmek. Google'a girsin yeter. Windows 7 düşünüyordum ama laptopta 32GB alan olduğu için ve Win7 desteği bittiği için hem güncel hem de hafif olması sebebiyle Linux düşünmeye başladım. Aşağıda sistem özelliklerini paylaştım. Ona göre işletim sistemi önerirseniz sevinirim.

Celeron N3450 1.1Ghz
1600Mhz 4GB RAM
32GB SD kart
32 GB SD kart mı? Yani 32GB mı alanın?
Her neyse Linux istersen Kubuntu Windows istersen Windows 8.1.

O makineleri biliyorum hocam Windows 10 ile geliyorlardı 14 inç olması gerek. Win 8.1 olabilir.
Evet hocam Win 10 ile geliyor. Böyle dandik bir cihaza hangi akılla Windows 10 kuruyorlarsa..
32 GB SD kart mı? Yani 32GB mı alanın?
Her neyse Linux istersen Kubuntu Windows istersen Windows 8.1.
Evet, tüm alanım 32GB. Windows 8.1 için 16GB alan bile yetiyormuş sanırım. İnternette öyle yazıyor. 8.1'i deneyeceğim teşekkürler.

Hayır Windows 8.1 için yetiyor zaten de 32GB az değil mi yani, ben olsam 64GB hafıza kartı alırdım ama hiçbir şey indirmiyorsan gerek yok tabii ki.
Aldığımızda öyle geldi. Sonra 120GB Toshiba SSD taktırmıştık ama çok eskidendi o yüzden hatırlamıyorum. O SSD bozulmuştu sonra ne oldu bilmiyorum.

SSD takılabiliyorsa tak. SD kart yavaş olmalı. Hem SATA girişi varsa neden SD kart koymuşlar anlamadım :D
Masraf etmeye değmez hocam. Bu laptopu babam kullanıyor, YouTube Sahibinden.com'da falan geziyor. SSD alırsam kardeşimin bilgisayarına takarım zaten. Yıllardır HDD ile Windows 10 kullanıp eziyet ediyor kendine. Sana SSD alalım diyince boşver gerek yok diyor :D
Edit: Yardımcı olan herkese teşekkür ederim, Windows 8.1 kurdum çok güzel çalışıyor. Beklediğimden iyi açıkçası, boşta işlemci kullanımı %5-10, RAM kullanımı ise %15.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı