Celeron n4020 CPU laptop kaç yıl gider?

dostimjeki

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopum 3 yıllık bakımları düzenli olarak yaptım, kasada ufak tefek çizikler var. Laptopumu çantamın içine koymuştum sıranın altında çantam düşünce o da içinde düştü kasanın 3 vida yeri kırıldı plastikten laptop özellikleri şöyle:
Celeron n4020 cpu
UHD 600 gpu
4GB ram
256GB sdd (yeni taktım)
120GB Hdd

Şimdiden teşekkürler (Bilgisayarcıya 2000tl ye vermeyi düşünüyorum sizce az mı)

Laptop 3 yıl önce için harikaydı gün geçtikçe yazılımlarda programlarda artan gelişmelere ve ağırlaşan günceleştirmelerden sonra artık 4gb ram hiçbir işe yaramamakta.
4 GB RAM'in defteri kapanalı 5-6 sene rahat oldu. Üniversiteye giderken (2018-2019 yılları) aldığım Ryzen 3 2200U işlemcili laptop o dönemde bile 4 GB RAM ile İnternet dolaşımında sıkıntı yaratıyordu. O laptopta lehimli RAM kullanıyordu fakat 8 GB ek takviye ile günümüzde hala günlük işlerde fazlasıyla işimi görüyor.

4 GB RAM'in defteri kapanalı 5-6 sene rahat oldu. Üniversiteye giderken (2018-2019 yılları) aldığım Ryzen 3 2200U işlemcili laptop o dönemde bile 4 GB RAM ile İnternet dolaşımında sıkıntı yaratıyordu. O laptopta lehimli RAM kullanıyordu fakat 8 GB ek takviye ile günümüzde hala günlük işlerde fazlasıyla işimi görüyor.
Anladım teşekkür ettim. Bir de şey soracaktım yeğenimin excalibur g770 gaming laptopu var klavye ışığı num lock sayılar kıamının alt ledi sönük yanıyor tüm klavyeyi beyaz yaptığımda orası biraz soluk yeşilimsi beyaz yanıyor ve o bölge işlemci ve gpunun bulunmasından dolayı aşırı ısınıyor bu yüzden led bozulmuş olabilir mi bozulmuş olsada garanti kapsamına girer mi

Anladım teşekkür ettim. Bir de şey soracaktım yeğenimin excalibur g770 gaming laptopu var klavye ışığı num lock sayılar kıamının alt ledi sönük yanıyor tüm klavyeyi beyaz yaptığımda orası biraz soluk yeşilimsi beyaz yanıyor ve o bölge işlemci ve gpunun bulunmasından dolayı aşırı ısınıyor bu yüzden led bozulmuş olabilir mi bozulmuş olsada garanti kapsamına girer mi
Sıcaklık kaynaklı olma ihtimali var elbette fakat bundan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Toz vb. bir şey kaçmış olabilir. Garanti kapsamına girer diye tahmin ediyorum fakat emin değilim.

Anladım. Firmaların da bu olayı saçmalaşmaya başladı. Bari lehimli RAM koyacaksanız 8 GB yapın da en azından İnternet'te gezilebilsin cihazda.
Değiştirilemeyen bataryalardan sonra sırada değiştirilemeyen RAM olayları var. Amaç yetersiz gelince yenisini aldırmak.
Benim Laptop ta da 8 GB gömülü RAM var. Ama ayriyeten 32 GB destekli slot var. Diğer laptoplumda da 4 gb ram var ve sadece gömülü. Slot yok. kullan at bilgisayar yapmışlar.
Öte yandan 4GB ram aslında yeterli. İşlemci yüzünden işler bozuluyor daha çok.

Eski tabletim vardı 4gb ram ile. Ölüyordu resmen. Şu an yenisi de 4 gb ama oyun falan da oynatabiliyor, akıyor. Farkı işlemcisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı