Cenaze evinde çok yemek yemek ayıp mıdır?

Geleneğin kaynağı zaten ölünün ruhuna yemek dağıtmak. Normalde cenaze evinde dağıtılması hata, yemeği çok yemek değil. Millet karnını doyursun, boğazından bir şeyler geçsin ki ölünün hayrına olsun diye dağıtılır. Cenaze evinde dağıtılınca milletin kafasında şüphe oluşuyor "Ayıp olur mu?" gibisinden.

Ye gitsin, dağıtılmasının amacı o zaten. Çok yiyor bu da diyen olursa kendi ayıbı, yaptığı sevap hiçbir işe yaramaz.

Doğru diyorsunuz da bir adam 3 tane tabak yerse de mi "hayrına" oluyor?

İlk başta cezaevi diye okudum, Allah korusun. O kişiden kişiye göre değişir, bana soracak olursan ayıp olur; çoğu insan da "görgüsüz" diyebilir ama bu sadece seni ilgilendirir.

Olmaması için sebep ne?
Hocam hayır olur zaten de ama ayıpta olur. Çünkü cenaze evi tarafı daha üzülmeye gelmeden yemekleri hallediyorlar. Hani burası da restorant değil. Onun farkına varsınlar. Bunu demek istiyorum.

Hocam hayır olur zaten de ama ayıpta olur. Çünkü cenaze evi tarafı daha üzülmeye gelmeden yemekleri hallediyorlar. Hani burası da restorant değil. Onun farkına varsınlar. Bunu demek istiyorum.
Dağıtan kişi bunu düşünmez, isteyene verir. Dediğim gibi dağıtılmasının amacı bu zaten. Oraya gidenler yargılar hep, çekinenler de "Ayıp olur şimdi." diye düşünür. Sırf yenilen konum cenaze evi diye yaşanır bunlar. Dağıtan kişi de böyle düşünüyorsa hiç dağıtmasın.

Lokma neden dağıtılıyor mesela? Alanlar tanımaz, etmez. Hayrına hiçbir şey de söylemez. "Aa, lokma dağıtılıyor, gidip alalım." diyor %70'i. Bazıları 2-3 tane alıyor falan. Ne farkı var?

Takılmayın bu kadar.

Yok, tabikide dağıtırken öyle düşünmedik. Sadece kendi fikrim.

İkinci üçüncü tabağı isteyenler bile var 2 gün önce babaannem rahmetli oldu.

İkinci üçüncü tabağı isteyenler bile var 2 gün önce babaannem rahmetli oldu.

Başınız sağ olsun. Gerçekten zor. Senin keyfin yok ama bakıyorsun millet güle güle, hiçbir şey yokmuş gibi yemeğini yiyor, takılıyor. En azından insan da biraz yine durgunluk olur. Saygıdan.

@mehmetxs4, rahmetli dedemin cenazesinde ben de yaşamıştım maalesef. Rahmetli dedemin cenazesinde, böyle çay mı yapılır kavgası çıkmıştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…