Cengiz Kurtoğlu bağımlılığından nasıl kurtulabilirim?

serbesyigit13

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 6 aydır aralıksız Cengiz Kurtoğlu ve Ferdi Tayfur dinliyorum başka tür müzik imkansız dinleyemiyorum. İnanılmaz depresif oldum ileride psikolojik sıkıntı çeker miyim? :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise yıllarımda Nokia 6300 telefonumun zil sesi bile Cengiz Kurtoğlu - Sessizce idi. Olmayan aşkın ızdırabını çektiren ve arabesk sanatçılarına göre çok daha nahif bir tavernacı abimizdir. Müziğini dinleme sıklığını zamanla azaltırsın ancak bırakamazsın.

Farklı tür müzikleri dinlemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca 6 ay çok uzun bir süre farklı tür müziklere erişiminiz olmadığından mı sadece o iki sanatçıyı dinliyorsunuz yoksa keyfi bir durum mu?

Lise yıllarımda Nokia 6300 telefonumun zil sesi bile cengiz kurtoğlu - sessizce idi. Olmayan aşkın ızdırabını çektiren ve arabesk sanatçılarına göre çok daha nahif bir tavernacı abimizdir. Müziğini dinleme sıklığını zamanla azaltırsın ancak bırakamazsın.

Bırakamazsın yazmışsınız. Bilimsel bir dayanağı var mı acaba? Merakımdan soruyorum.

Bırakamazsın yazmışsınız. Bilimsel bir dayanağı var mı acaba? Merakımdan soruyorum.

Hemen bilim kurulunu toplayarak bilimsel bir dayanağı olup olmadığının araştılıması için talimat mı versek? Bu tarz isimler Türk halkının bir kesiminde kendilerine yer bulurlar, aylarca dinlemeseniz bile rastgele bir yerde duyduğunuz an yeniden açar birkaç şarkısını dinlemeden bırakmazsınız. Tabii bununda bilimsel dayanağı olmadığı için bunu nasıl ispatlarım bilemiyorum.

Bırakma abi bende dinliyorum çok iyi bir sanatçı. Ama dinlerken tribe falan girme yani. Sadece dinle kafanı geçmiş olaylara falan odaklamamaya bak. Eğer bunu yapamıyorsan sürekli depresif olmak insanı daha çok yalnızlaştırıyor. Kendine sınır koyabilirsin örnek veriyorum gün içinde maksimum 15 dakika falan dinle sonra yavaş yavaş azalt. Hakim olabilirsin bence kendine.

Farklı tür müzikleri dinlemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca 6 ay çok uzun bir süre farklı tür müziklere erişiminiz olmadığından mı sadece o iki sanatçıyı dinliyorsunuz yoksa keyfi bir durum mu?

Keyif tamamen herhangi aşık olduğum biri de koy ama adamı dinlerken huzurluanıyorum gibi açıyorum ses sistemiyle oturduğum mahalle benimle birlikte dinliyor :)

Bırakma abi bende dinliyorum çok iyi bir sanatçı. Ama dinlerken tribe falan girme yani. Sadece dinle kafanı geçmiş olaylara falan odaklamamaya bak. Eğer bunu yapamıyorsan sürekli depresif olmak insanı daha çok yalnızlaştırıyor. Kendine sınır koyabilirsin örnek veriyorum gün içinde maksimum 15 dakika falan dinle sonra yavaş yavaş azalt. Hakim olabilirsin bence kendine.

Yok kardeşim be tribe girecek kız mı var.

Keyif tamamen herhangi aşık olduğum biri de koy ama adamı dinlerken huzurluanıyorum gibi açıyorum ses sistemiyle oturduğum mahalle benimle birlikte dinliyor :)

Yok kardeşim be tribe girecek kız mı var.
Olsun reis illa kız olmasına gerek yok farklı şeylerde üzebilir insanı. Sen benim demek istediğimi anladın bence öyle dinlersen ve azaltırsan yavaş yavaş sorun olmaz kafa kurmamak önemli.

Bu durumda herhangi bir problem yok aslında. Ara ara farklı sanatçılar, farklı müzik türleri dinleyerek keyfinize bakın.

Hemen bilim kurulunu toplayarak bilimsel bir dayanağı olup olmadığının araştılıması için talimat mı versek? Bu tarz isimler Türk halkının bir kesiminde kendilerine yer bulurlar, aylarca dinlemeseniz bile rastgele bir yerde duyduğunuz an yeniden açar birkaç şarkısını dinlemeden bırakmazsınız. Tabii bununda bilimsel dayanağı olmadığı için bunu nasıl ispatlarım bilemiyorum.

Kesin ağız konuştuğunuz için sormuştum. Açıklamanız tatmin etti, teşekkürler 😅

Aynen öyle :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı