CentOS nasıl kurulur?

Kivörti

Picopat
Daha fazla  
Buraya giriş yapıyorum :

CentOS Linux tıklıyorum.

Sonrasında x86_64'e tıklıyorum.

Ve bir sürü indirme linki mevcut hangilerine tık

İzlediğim eğitmenin indirdiği dosya [daha önceden yaptığı için göstermiyor.]

0s

Dosya Ekleri

• 1634472666710.png
    178,8 KB · Görüntüleme: 99

Bir sürü indirme linki olduğu tarafta hangi URL indirmek istiyorsanız oradan indirceksiniz hepsi aynı ISO sadece konumları farklı yaşadığınız yere yakın URL seçebilirsiniz. Türkiye linklerini tercih edebilirsiniz. Sonu .tr ile bitmekte.

Herhangi birini seçebilirsiniz. Bağlantıların çalışmaması ihtimaline karşı birden fazla sunucu seçeneği sağlanmış.

Teşekkür ederim http olunca dedim acaba site hacklendide basına mı yansımadı acaba diye bir araştıramaya gircektim.
@afacanc38 Teşekkür ederim, Sizce centos siber güvenliğe adım atmak için uygun mu terminalde pratik yapmak için ?

Linux'ta bazı dağıtımlar birden fazla mirror oluyor yani aynı ISO'yu farklı farklı bölgelerdeki sunuculara gönderiyorlar. Normal bir durum alışın derim

CentOS'un geliştirmesi durduruldu diye biliyorum. Bundan sonra yalnızca RHEL olarak devam edecek hayatına. Yanlış biliyorsam diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen.

CentOS yerine Fedora önerebilirim ben. Siber güvenlik için özel olarak bir şey söyleyemeyeceğim.

Anladım teşekkür ederim banka, hastane, devlet kurumları gibi yerler hangi işletim sistemi kullanıyorlar diye merak etmiştim.

Stream olarak devam ediyor. Normal proje evet durduruldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…