Certificateservicesclient-certenroll 86 hatası nasıl çözülür?

Frederico

Centipat
RAM
Corsair Vengeance 16x2 32GB
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 1TB M2. SSD
Ekran kartı
Asus Tuf Gaming 3080Ti
Anakart
B550 GAMING X V2
İşlemci
Ryzen 9 5900x
Merhaba,

Kasamı şehirler arası taşıdım. Ekran kartı hariç tüm parçalar kasa içerisinde yerinde idi. Ekran kartı da muhafaza edilmiş sapa sağlamdı. Geldikten sonra EA FC24 oynarken bir anda çift monitörlerimde "no signal" "monitor going to sleep" ibareleri belirdi. Hiç mavi ekran yemedim, sadece siyah ekran ve kısa süre oyundan ses geliyor sonra ses kesiliyor PC çalışıyor ama. İlk başta normaldir dedim crash falan sandım ama sürekli atıyorum 10 dakika ya da yarım saat sonra yine atmaya başlıyor. PUBG, eFootball ve EA FC 24 ile denedim aynı sorunları tekrardan yaşadım. Windows 11 kullanıyorum ve formatta attım yine aynı problem. OCCT ile testler yaptım Power ve ekran kartı için yaklaşık birer saat süren testlerde ekran kartım 72.8, işlemcim ise 81 dereceyi hiç geçmedi. Tüm sürücü ve güncellemeler tamam ve hiç atlamadım. Sfc/scannow ile taradım ancak bir sorun yaşamadım. İşlemci dahil olmak üzere tüm parçaları söküp temizleyip yerine taktım, fTPM kapattım öyle denedim. RAM frekansları düşürdüm arttırdım yine olmadı. Anlayacağınız basitçe yapılabilecek her şeyi denedim ancak bulamadım çözümü. AMD forumunda arkadaşın teki Windows 10'a dönünce hallolduğunu yazmış ama bu forumdaki bir arkadaş Windows 10'a dönmesine rağmen sorunun devam ettiğini belirtmiş.

Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim, aşağıya aldığım hataların ekran görüntülerini paylaşıyor olacağım. Üst üste hata yazan ekrandaki hatalar son defa PC'yi açtığımda ortaya çıktı, bu bahsettiğim olaylarda bunlar yoktu bu arada. Cevap ve çözümlerinizi bekliyorum.

Sistem özellikleri;

ASUS TUF Gaming 3080 Ti.
Ryzen 9 5900X.
Vengeance 16x2 32 GB.
B550 Gaming X V2.
Kioxia 1TB m2. SSD.
Xigmatek Vector 1050W.

Dosya Ekleri

• 86.png
    5,5 KB · Görüntüleme: 24
  • 1000.png
    5,3 KB · Görüntüleme: 24
  • hatalar.png
    55,3 KB · Görüntüleme: 24
  • restart.png
    2,7 KB · Görüntüleme: 22
Anakartınızın sitesinden güncel chipset driverlarını indirip yükleme yapar mısınız? Güncel bile olsa, sıfırdan(reinstall/yeniden) tekrardan bir kurulum yapın. Sonrasında, BIOS versiyonunuz da eski ise, BIOS'unuzu da güncelleyip tekrar test eder misiniz?

Edit: Ayrıca BIOS içerisinde yaptığınız tüm değişikleri default ayarlara alıp test ettiniz mi? Curve Optimizer vb. işlemler yaptıysanız diye soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…