Çeşitli sitelerden yaptığım hız testi uyuşmuyor

Kendimi bildim bileli Türk Telekomluyum. 2015'e kadar her Allah'ın günü internet giderdi. Sonradan bu olay düzeldi fakat kaç senedir 11 download 0.40 upload hız alıyorum. Bu tarifeye 89 TL ödemekteyim. Çeşitli sitelerden yaptığım testleri sizinle paylaşacağım.

Durum
Alt YapıVar
Alt Yapı TürüVdsl 2 İnternet
Port DurumuVar
Hız BilgisiMaksimum 85 Mbps'e kadar

Millenicom:

Alabileceğiniz hız: 85 Mbps

Bu değer evinizle santral arasındaki hattın maksimum fiziksel kapasitesini ifade ediyor. Gerçek kullanım sırasında bu maksimum kapasiteyi kullanmanız her zaman mümkün olmayabilir.

TürkNet:
35 Mbps
Yüksek hız

Daha yüksek hız ister misiniz?
Altyapınızın desteklediği en yüksek tahmini hız

75 Mbps.

Değerler böyle. Cidden bu hızları almamın imkanı var mı? Kaç senedir 11 download 0.40 upload kullandıktan ve sıkıntılardan sonra cidden böyle bir şey olduğuna inanamıyorum.
Kendimi bildim bileli Türk Telekomluyum. 2015'e kadar her Allah'ın günü internet giderdi. Sonradan bu olay düzeldi fakat kaç senedir 11 download 0.40 upload hız alıyorum. Bu tarifeye 89 TL ödemekteyim. Çeşitli sitelerden yaptığım testleri sizinle paylaşacağım.

Durum
Alt YapıVar
Alt Yapı TürüVdsl 2 İnternet
Port DurumuVar
Hız BilgisiMaksimum 85 Mbps'e kadar

Millenicom:

Alabileceğiniz hız: 85 Mbps

Bu değer evinizle santral arasındaki hattın maksimum fiziksel kapasitesini ifade ediyor. Gerçek kullanım sırasında bu maksimum kapasiteyi kullanmanız her zaman mümkün olmayabilir.

TürkNet:
35 Mbps
Yüksek hız

Daha yüksek hız ister misiniz?
Altyapınızın desteklediği en yüksek tahmini hız

75 Mbps.

Değerler böyle. Cidden bu hızları almamın imkanı var mı? Kaç senedir 11 download 0.40 upload kullandıktan ve sıkıntılardan sonra cidden böyle bir şey olduğuna inanamıyorum.
Bu korona olaylarından önce aradığımda altyapınız yok diyorlardı. Elektrik kablolarının üzerinden geliyor diyorlardı internet için.
?

Son düzenleme:
VDSL alyapısı var ise 35 megabit kesin alırsınız.ADSL ise en fazla 16 megabit.Türkiyenin çoğu yerinde 35 megabitten yüksek hız almak zor.Tabi çok merkezi bir yerde değilseniz.VDSL in sınırı da 100 megabit.Bazı türknet kullanıcıları 70-80 megabit alırken çoğu 35 megabit alıyor.
Sonuç olarak 35 kesin alırsınız üstü biraz muamma.

TürkNet tam olarak hız veriyor 35,75,100 gibi. Başvuru yaparken sözleşmede 85 Mbps yazdığını göreceksiniz. 85 Mbps hızı sonuna kadar alırsınız. Tabi bu değerler aşağı yukarı oynayabilir. Daha fazla hızda alabilirsiniz daha azda.
Kendimden örnek vermem gerekirse altyapım 69 Mbps destekliyor ama bana gelen hız 72 Mbps.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı