Sistem gereksinimleri açıklandığı günden beri çok fazla eleştiri konusu altında bu konu. Özellikle son yıllarda MS bir işletim sistemi çıkardığında bunu tüm cihazlar için uygun hale getirmeye çalışıyor ve kullanıcılar bu sistem üzerinde bir Linux veya MacOS performansı bekliyor, hal böyle olunca kişilerin istedikleri şeylere tam olarak şirket karşılık veremiyor çünkü öyle bir dünya şu anda yok.
Linux özgür tabanlı bir OS, bir sürü sürümü var, Apple MacOS'u sadece resmi olarak kendi cihazları için geliştiriyor hal böyle olunca MS bir şey yaptığında çok göze batıyor. Zaten bu şekilde bir OS karşılaştırması da yapmak çok mantıklı değil çünkü MS kadar diğer OS'lerin bilgisayar kategorisinde kullanıcısı yok.
Şimdi sorumuza geçelim, MS neden böyle bir karar aldı?
Kendi sözlerim olarak MS eğer bu kararı alıp, uyum listesi cihazlarında gerçekten güzel bir performans ve deneyim sunarsa insanların Windows'a olan zıt görüşünü eritebilir fakat Windows 10'daki gibi zaman zaman gelen güncellemeler ile 10'u aratırsa çok sert eleştiriler yiyecektir. Bu kararın ben doğru olduğunu düşünüyorum ve umarım MS ekibi bu kitle için güzel bir OS sunar.
Ek olarak bunun yeni bir donanım satma planı olduğunu söyleyebilirsiniz, kısmen haklı olunabilir fakat kullanıcı gidip MacOS bir cihaz da satın alabilir.
Linux özgür tabanlı bir OS, bir sürü sürümü var, Apple MacOS'u sadece resmi olarak kendi cihazları için geliştiriyor hal böyle olunca MS bir şey yaptığında çok göze batıyor. Zaten bu şekilde bir OS karşılaştırması da yapmak çok mantıklı değil çünkü MS kadar diğer OS'lerin bilgisayar kategorisinde kullanıcısı yok.
Şimdi sorumuza geçelim, MS neden böyle bir karar aldı?
- Tüm cihazlara neden destek sunmaya çalışıp, neden kendimi bu kadar kasıyorum, güncel cihazlara destek sunayım ve bu kitleyi memnun edeyim artık, diye düşünmüş olabilir.
- Resmi olarak desteklenmeyen cihazlarda %52 daha fazla kernel kaynaklı çökme yaşanıyor. Destekleyen cihazlarda ise %99,8 kesimde bir çökme sorunu yok.
- Resmi olarak desteklenmeyen cihazlarda %17 daha fazla sistemde takılma meydana geliyor.
- Resmi olarak desteklenmeyen cihazlarda %43 daha fazla uygulama çökmesi meydana geliyor.
- Desteklenen cihazlarda %67 daha az güvenlik ihlali.
- Desteklenen cihazlarda, uygulamalarda daha iyi uyumluluk.
- Ek olarak son çıkan haberlerde bir şekilde uyumsuz cihazlara yükleme yapanların, güncellemeleri alamayacağı konuşuluyor.
Kendi sözlerim olarak MS eğer bu kararı alıp, uyum listesi cihazlarında gerçekten güzel bir performans ve deneyim sunarsa insanların Windows'a olan zıt görüşünü eritebilir fakat Windows 10'daki gibi zaman zaman gelen güncellemeler ile 10'u aratırsa çok sert eleştiriler yiyecektir. Bu kararın ben doğru olduğunu düşünüyorum ve umarım MS ekibi bu kitle için güzel bir OS sunar.
Ek olarak bunun yeni bir donanım satma planı olduğunu söyleyebilirsiniz, kısmen haklı olunabilir fakat kullanıcı gidip MacOS bir cihaz da satın alabilir.