Mantık sınavı için çalışıyordum soruyu o kadar araştırmama rağmen cevabı bulamadım. Soruyu örnek vererek cevaplarsanız sevinirim.
Soru: Mantığı hayatımızda ne şekilde kullanabiliriz?
Matematik derslerinde klişe olarak kullanılan yağmur örneğini verebilirim. Önermelerimizden biri yağmur yağması (p) diğeri de şemsiyeyi yanımıza alma (q) durumu kabul edersek;
Yağmur yağarsa (p=1), şemsiyemi yanıma alırım (q=1) ifadesi doğrudur yani 1.
Yağmur yağarsa (p=1) ve şemsiyemi yanıma almazsam (q=0) ıslanacağım için ifadem yanlıştır yani 0.
Fakat bunlar çoğaltılabilir. Hayatımızda mantığın etkisi bu örnekte netçe görülüyor, doğru karar vermemizde bize yön veren temel, mantıktır.
This post will help you understand what are Logic Gates, their types with brief introduction, working principle, applications, advantages and disadvantages.
This post will help you understand what are Logic Gates, their types with brief introduction, working principle, applications, advantages and disadvantages.
Önermelerin doğruluk değerlerini sayısala dökmek için kullanabiliriz. Önermeler ise hayattaki doğru ya da yanlış öznel olmayan kesinlikler. En azından ben böyle düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin.