Cevaplayamadığım Mantık Dersi Sorusu

YILSUK11

Megapat
Makaleler
1
Mantık sınavı için çalışıyordum soruyu o kadar araştırmama rağmen cevabı bulamadım. Soruyu örnek vererek cevaplarsanız sevinirim.
Soru: Mantığı hayatımızda ne şekilde kullanabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik derslerinde klişe olarak kullanılan yağmur örneğini verebilirim. Önermelerimizden biri yağmur yağması (p) diğeri de şemsiyeyi yanımıza alma (q) durumu kabul edersek;
Yağmur yağarsa (p=1), şemsiyemi yanıma alırım (q=1) ifadesi doğrudur yani 1.​
Yağmur yağarsa (p=1) ve şemsiyemi yanıma almazsam (q=0) ıslanacağım için ifadem yanlıştır yani 0.​
Fakat bunlar çoğaltılabilir. Hayatımızda mantığın etkisi bu örnekte netçe görülüyor, doğru karar vermemizde bize yön veren temel, mantıktır.

Ben de mantığı kağıt üzerinde gereksiz buluyorum ama gerçek hayatta elektronikte kullanılıyor.

Önermelerin doğruluk değerlerini sayısala dökmek için kullanabiliriz. Önermeler ise hayattaki doğru ya da yanlış öznel olmayan kesinlikler. En azından ben böyle düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı