Çevirici Kullanmak Yerine Yeni Monitör Almak Mantıklı mı?

Bithynian

Hectopat
Arkadaşlar aşağıdaki özelliklerde bir sistem topluyorum;
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: Sapphire AMD RX580 8GB Pulse OC
  • RAM: 2x Corsair DDR4 8GB 3000Mhz CL16
  • Anakart: Asus Prime B450M-A
  • PSU: Cooler Master Elite V3 600W -
  • Kasa: Cooler Master MasterCase Pro 3
Elimdeki monitör ise 75Hz 1600x900 LED VGA çıkışlı bir monitör. Bunu ekran kartıma bağlamak için VGA'dan HDMI'ya çevirici kullanmayı planlıyordum ancak çevremden kişiler direkt HDMI bir monitör almamın daha iyi olacağını söyledi. Elimdeki monitörü satarak 200TL daha maliyetle 60Hz 1920x1080 HDMI çıkışlı bir monitör alabilirim. Kısacası, bu maliyete değer mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun bir monitör bulursan bütçene göre al derim. Çünkü gerçekten farklı hissedersin özellikle güzel grafikleri olan oyunlarda. Ayrıca 60 Hz yerine küçük bir farkla 75 Hz de alabilirsin.

Uygun bir monitör bulursan bütçene göre al derim. Çünkü gerçekten farklı hissedersin özellikle güzel grafikleri olan oyunlarda. Ayrıca 60 Hz yerine küçük bir farkla 75 Hz de alabilirsin.
Malesef, bütçemi o kadar zorlayamam. Sormak istediğim aslında çevirici mi alayım yoksa yeni monitör mü ?

Ekran kartının içinden büyük ihtimalle bir çevirici çıkar zaten. Bir süre böyle idare edebilirsiniz ama daha sonra yeni monitöre geçmenizi tavsiye ederim.

Ekran kartının içinden büyük ihtimalle bir çevirici çıkar zaten. Bir süre böyle idare edebilirsiniz ama daha sonra yeni monitöre geçmenizi tavsiye ederim.

Yeni monitöre geçmenin ne gibi avantajı olur ?

Yeni monitöre geçmenin ne gibi avantajı olur ?

Olay aslında şu paran varsa 144 hz 1 ms monitör bakabilirsin yoksa elindekiyle idare edersin

60 Hz üzeri yani 60 FPS üzeri zaten monitör sana vermeyecektir. Kısacası çoğu oyundada ultra 1080p de 60 FPS alacağın kartın var bunun için idare edilir...
Rekabetçi oyunlar oynamıyorsan gerek yok oynuyorum diyorsan ve paran varsa gider bakar 144hz bir monitör alırsın olur biter.

Er yada geç bir monitör ihtiyacın olacak, şimdilik idare edip 20 TL civarında aktif dönüştürücü alabilirsin. Alacağın sistemi iyi belirler ve doğru ürünü doğru firmadan alırsan bütçeye katkısı olur.

Dönüştürücüyle yıllarca VGA monitör kullandım. Hiçbir dezavantajını görmedim. Input lag olacağından bahsediliyordu ve benim input laga tahammülüm yoktur yani buna rağmen hiç hissetmedim. Bütçeyi zorlamak istemiyorsaniz alın dönüştürücü kullanın.

Ben uzunca bir süre çevirici ile kullandım. Dezavantajları,

-HDMi ve DisplayPort'un sunduğu uyumlu renk değişiminden faydalanamıyorsunuz. Bazı uygulamalar monitörü yanlış tanıyor.

- Bir rengin baskın olduğu (mesela tüm ekranın yeşil olduğu) anlarda kolayca görülebilen bir titreme ve dalgalanma var. Yukarı doğru çıkan deniz dalgası gibi görülebiliyorlar. Önce çevirici kalitesiz sandım ama başka çevirici ve başka monitörlerde de aynı soruna rastladım.

- Sizin durumunuzda 1600x900, biraz düşük kalmış durumda. Güzel bir sistem topluyorsunuz, onun ürettiği güzel güzel görüntüleri görebilmeniz için iyi bir monitör şart.

Ben sizin yerinizde olsam, eğer uzunca bir süre bütçe ayıramayacaksam şimdiden 1920x1080 bir monitöre geçerim. Ya da kısa-orta vadede biraz para ekleyebileceksem sabreder, 144Hz bir monitör alırım ve o sistemin tadını sonuna kadar çıkarırım.

HDMI to VGA çevirici kullandım bir süre, bu yaşadıklarınızın hiç birini yaşamadım.

Şimdilik idareten çevirici kullanabilirsiniz, ilerde tavsiyem 1080p 144Hz güzel bir monitöre geçmeniz.
1500 TL gibi bir büçye ayırmanız lazım 2.elde alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…