Hayatımda 2-3 defa çevre mühendisleriyle karşılaştım. Arıtma tesislerinin sorumlularıydılar. Arıtma tesisleri acayip pis kokan zor bir çalışma alanı. Bu yüzden maaşları yüksekti. Ben de arıtma tesislerinin otomasyonunu yapmıştım. Tanklarda ne kadar oksijen miktarı olması gerektiği, arıtmak için kullanılan bakteriler vs. vs. baya bir bilgiyi onlar vermişti.
Mimarlık önerebilirim, mimarlığı bina çizmek olarak görüyorsan bir araştır. Mimarlık insanı anlamaktır.
Makine mühendisliği yine çevrendeki şeylere ilgini artırabilir. Aşırı teknolojik bir alan değil.
Teknik Üniversitede okumanı öneririm.
Mühendislik teknolojiyle alakalı değil, fizikle alakalıdır. Fizik seviyorsan newton kanunları hoşuna gittiyse makine, elektromanyetizma, anakartlar - işlemciler hoşuna gidiyorsa kendi mesleğim olan elektrik - elektronik mühendisliğini önerebilirim.
Bence bu konuda karar vermek için bir meslek düşündüğünde herhangi bir teknik üniversitenin sitesinden mesleğin lisans bölümünün anabilim dallarına bak. Ne okursan oku o anabilim dallarından birine ister istemez yönleneceksin.