Birkaç gün önce eşim Instagram reklamından ceyizavm.com adlı sözde alışveriş sitesinin reklamını görmüş. Fiyatlar her üründe en az 1500 ila 2000 TL daha uygun ve siteye düşünce acele ettirmeye çalışıyorlar. Kredi kartı komisyonu bahane ederek havale yöntemi uygulatıyorlar ve her gün değişen IBAN'lara yarım saat içinde parayı aktarmanızı istiyorlar.
Para aktarma işlemine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler, bugün vurgunun 5. günü ve daha önceden bu sitede konu açarak güven sağlamaya çalışmışlar. Site yetkililerinin konuya ilgi göstermesini rica ediyorum. Bir şekilde ETBİS'e kayıt yaptırmışlar ancak dolandırıldıktan sonra ETBİS'i aradığımızda burada kaydı olması güvenli site olduğu anlamına gelmez dediler.
Biz alışveriş yaptıktan sonra bugunkargo.com adında bir siteye yönlendirdiler. Verdikleri takip kodu ceyizavm.com sipariş kodu ile aynı ve her iki site de çok yeni açılmış ve kendilerine ait. Kargo sitesi alışveriş sonrası insanları oylamaya yönelik açılmış ve ürün aslında gelmiyor yolda veya alıcı şubeye ulaştı olarak gösteriyor. Kargo için de ayrı bir WhatsApp hattı açtılar sonradan ilk günlerde yoktu. O hattan insanları oylamaya çalışıyorlar.
İlk etapta ürün iade istedim ama kesinlikle cevap vermiyorlar ve başka numaralardan başka sorular sorduğumuzda cevap veriyorlar. Depolarının Nevşehir de olduğunu söylediler ama Nevşehir sanayi ve ticaret odasını aradığımızda böyle bir şirketin olmadığını söylediler ve ETBİS'de kayıtlı gözüken ismin kendilerinde kaydı olmadığını söylediler.
Ne yaparsanız yapın ama sakın ceyizavm.comdan alışveriş yapmayın. Yakın zamanda patlamaları dileğiyle... İnşallah çok daha fazla insan dolandırılmaz
@CS Relboron bu sitede en az 100 msj atmadığım için konuya cevap veremiyorum ama yorumunda linkini paylaşmış olduğun siteden bahsediyorum evet. Biz alış veriş yaparken 5 gün önce kadar kredi kartıyla alışveriş doğrudan hataya düşüyordu. Dün kredi kartı ile alışveriş yapmayı denediğimde ise eskisine göre Bi kaç aşama daha ilerliyor ama yine de sonuç olarak hataya geçip havaleye yönlendiriyorlar. Zaten ben konu ile alakalı her devlet mecrasını arayıp gerçeği öğrendim maalesef dolandırıcı olduklarına eminim inanmazsan bekle alışveriş yapacaksan 10 gün sonra yap tabi patlamazlarsa.