Cezalar Caydırıcı mı Öğretici mi Olmalı?

Makaleler
23
Sizce nasil olmali?
Bu siteyi katmazsaniz sevinirim, sonucta sanal bir ortam burasi. Ama gercek hayatinizda aldiginiz ya da verdiginiz cezalar caydirici mi yoksa ögretici mi olmali?

Örnegin ben cocuklarima (ceza verecek olursam) genellikle ögretici cezalar veriyorum.
Siz ne yapiyorsunuz?

Bunu bir konusalim. :)

Sonradan gelen edit: Su tarz mesela :)

ev-halki-1-446x338.jpg

Cezaları genelde aileler yapılan bir yanlıştan dolayı verir. Ve bu cezalar ne öğretici ne de caydırıcı olur. Şahsi düşüncem öğretici olmalı. Zaten çocuk öğrenince bir daha yapmak isteyeceğini sanmıyorum.

Cezadan ziyade aslında bir çok şeyi oğlumdan öğrendim. Hani büyüklerin bir lafı vardı hep '' anne ve babanızın değerini çocuğunuz olunca anlarsınız'' diye. Anne baba değerinin böylesine olduğunu çocuğumdan öğrendim. Konumuza gelirsek, daha çocuğum ceza verecek durumda olmadığı için herhangi bir ceza politikası uygulamadım. Ama normal hayatımda olan insanlar için bana göre hata bir kez yapılır, ikinciye asla affetmem. Verdiğim ceza yol olur. Sonucu ona bağlı, ister cayar veya öğrenir.

Cezaya bağlı diye düşünüyorum.

Örneğin; Türkiye'de "Yaya Geçidinden" geçen yayaya yol vermemenin idari para cezası (Yuvarlarsak) 95 TL (Yazıyla: Doksanbeş Türk Lirası)

Yani mesela bu evinin babasının yaptığını da keşke benim babam yapsaydı zamanında. :kararsız:

Anayasa'daki cezalar ağır şekilde caydırıcı olmalı, diğer gerçekten hafif cezalar varsa öğretici olmalı. (y)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı