Arkadaşlar CFG lock hakkinda bulabildiğim tek bilgi kapalı konumda olması gerektiği, benim BIOS'da açık durumda, nedir bu ayar kapatmali miyim? Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar CFG lock hakkinda bulabildiğim tek bilgi kapalı konumda olması gerektiği, benim BIOS'da açık durumda, nedir bu ayar kapatmali miyim? Şimdiden teşekkürler.
Peki gerçekten kurmalı mıyım günlük kullanım daha rahat olduğu için ve mesela ben flash(64 GB) EFI kısmı ve RAW kısmı dışında yer oluştursam oraya BIOS yedek dosyası bir de Windows ISO dosyası koysam sıkıntı olur mu?
"CFG lock = disabled (bu ayar kesinlikle devre dışı kalmalıdır, eğer BIOS'ta bu ayara sahip değilseniz Kernel/Quirks kısmına gelip applexcpmcfglock ayarını "enabled" konumunda olduğunu doğrulayın)"
Burada ayar olmaması kapalı olduğu anlamına mı geliyor.
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...
Günlük kullanım daha rahat olduğu için ve mesela ben flash (64 GB) EFI kısmı ve RAW kısmı dışında yer oluştursam oraya BIOS yedek dosyası bir de Windows ISO dosyası koysam sıkıntı olur mu?