İnceleme Chainsaw Man: Reze Arc

CHAİNSAW MAN: REZE ARC SPOİLERSİZ İNCELEME

1762981840709.png

Merhaba hocalarım. Bu incelemede daha yeni izlediğim Chainsaw Man filmi hakkında bir inceleme yapmak istedim. İnceleme spoiler olmadan ve tamamen kişisel görüşlerimden oluşacaktır. Filmi daha izlememiş ya da izlemek isteyenler için güzel bir inceleme olacağını düşünüyorum. Öncelikle şunun hakkında bilgi vermek istiyorum. Film vizyona gireli neredeyse 2 hafta oldu. Benim geç izleme sebebim ise ara tatilin gelmesini beklemem ayrıca her haftanın çarşamba gününe özel olan sinema günü ile filmi yarı fiyatına izlemek için bugünü yani çarşamba gününü tercih etmemdi. Sinemada izlemek isteyen arkadaşlar varsa aramızda çarşamba günü izlemeyi değerlendirebilirler. Neyse filmimize geri dönelim.

ANİMASYONLAR

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Mappa yapmış bu işi, pişirmiş resmen. Dürüst olmak gerekirse, filmin animasyon kalitesi dizinin bile bir tık üzerine çıkmış diyebilirim. Özellikle aksiyon sahnelerindeki akıcılık, detaylı patlama efektleri ve karakterlerin dinamik hareketleri inanılmazdı. Her sahnede bir hareketlilik bir canlılık vardı. Onun dışında karakterlerin yüz ifadelerindeki duygu geçişleri, Reze'nin gizemli havası ve Denji'nin o saf hali çok iyi yansıtılmış. Renk paletine gelecek olursam kesinlikle çok iyiydi. Savaş sahnelerindeki renklerin akışı ve canlılığı oldukça başarılıydı.

MÜZİKLER VE SESLENDİRME

Sinema salonunda bu filmi izlemenin en büyük artılarından biri de ses tasarımı. Her sahnenin kendisiyle uyumlu olan o müzikleri yaşatmaya çalıştığı duyguları iyi yakalıyor. Sakin sahnelerdeki müziklerden tutun da aksiyonun patlak verdiği sahnelere kadar hepsi başarılıydı. Seslendirmeye geldiğimde rezenin seslendirmesini çok başarılı buldum. Sanki gerçekten sizle konuşuyormuş gibi hissettiriyordu. Bu sayede film sizi içine çekiyor. Müzik ve seslendirmelerin bu kadar başarılı olması bile izlemek için bir neden bence.

KONU-OLAY SIRASI

Merak etmenize gerek yok spoiler vermeceyeğim. Sadece filmin ne hissettirdiğini temposunu akıcılığını anlatmak istiyorum. Öncelikle sinemada 2 part olarak izledim. Yani arada bir mola vardı. Ve ilk part benim için biraz sıkıcı geçti. Karakterler için önemli sahneler bulunsa da beni biraz sıktı. Ne zaman aksiyon ya da eğlenceli şeyler göreceğim dediğimi hatırlıyorum. Ama dediğim gibi ilk kısım filmin devamı aynı zamanda karakterler hakkında bilgi edinmek için önemli bir kısımdı. 2 part ise neredeyse bir başyapıttı. Gereksiz flashbackler yok saf aksiyon ve savaşlar. Temposunu çok iyi koruyan ve bitmesini istemeyeceğiniz türden diyebilirim. 2.partın sonu yani final diyebiliriz. Beni çok tatmin etmedi. Fakat Fujimoto'nun kararlarına saygı duyarım, vardır bir bildiği.

SİNEMA DENEYİMİ

İzlediğim sinema salonundaki perde güzeldi diyebilirim. Filmi 3D olarak izledim. Sanırım IMAX, 4D seçenekleri de var ama bulunduğum şehirde böyle bir salon yok sanırım. Yine de 3D'den oldukça memnun kaldım. Bazı sahnelerde kesinlikle 3D farkını ortaya koyuyor. 3D gözlüğüyle daha bir gerçekçi ve biraz daha soluk gözükmesini sevdim. Filmin bir yarısında gözlüğü çıkardım ve renklerin gözümü çok aldığını fark ettim. Ayrıca 3D gözlüğü takmadan her şeyden 2 tane görüyorsunuz. Yani demem o ki sakın 3D gözlüğünü almayı unutmayın. Almak demişken ödediğim fiyatları belirteyim:
Bilet için: 130TL.
Gözlük için: 25TL.

Bence fiyatları oldukça makul. Deneyimlediğim en iyi 1 saat 40 dakikalık filmdi sanırım. Puan olarak 8-8.5 gibi bir puan verirdim sanırım. Bunun dışında sormak istediğiniz sorunuz olursa cevaplayabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı