Chargeback nasıl işlemekte?

emircansn

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Kartımdan birden fazla defa SMS gelmeden yaklaşık 8500₺ civarı bir para kesildi, hemen kartı bankacılığı vesaire iptal edip provizyondan çıkmasını bekledim ardından itiraz ettim. İtirazın sabahında saat 05.02 de bana işbanktan gelen mail şu şekilde. "xxxx XXXX XXXX XXXX numaralı kartınızla ilgili 05.08. 2024 tarihli harcama itirazı süreciniz başlatılmış ve tutar kartınıza iade edilmiştir. İade tutarı kart hesabınıza yarın yansıyacaktır. Süreç sonuçlandığında tarafınıza ayrıca bilgi verilecektir. Öte yandan uluslararası harcama itirazı kuralları işyerine/işyeri bankasına itiraza karşı yanıt hakkı tanımaktadır. Karşı tarafın yanıt süresini sonuna kadar kullanması ve/veya itirazı geri çevirmesi halinde, itirazın sonuçlanma süresi 180 güne kadar uzayabilmektedir. Sonucun olumsuz olması halinde işlem tutarı kartınıza tekrar yansıtılabilecektir. "

Benim anlamadığım iade olacak mı sonuçlandı mı yoksa net değil mi henüz çünkü mesajın başında iade olduğunu söylüyor sonlara doğru ise olumsuz olursa diyor. Bilgisi olan hocalarımdan fikir bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…