Chat GPT vs Bing

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Microsoft Bing'in yeni halini test etmeme izin verdi, ben de hemen ChatGPT ile karşılaştırdım. İlk olarak şu an var olan iki günlük sıkıntımı dile getirdim, ChatGPT'nin cevapları daha istediğim gibi oldu.
Soru 1:

Soru 2:

2 soruda da ChatGPT'nin verdiği cevaplar daha tatminkardı.
Soru 3:

Aşağı yukarı aynı mantık ile kodladırlar, biri hash biri list kullandı.
Bu soruyu 2 gün önce de ChatGPT'ye sormuştum, sanırım daha farklı şekilde sordum ki asıl istediğim cevabı o zaman vermiş. (Fonksiyon değil de metot olarak da denedim üsttekiler ile aynı cevabı verdi bugün.)

Şimdi aynısı türkçe soralım.
Soru 4:

Aynı cevapları direkt türkçe olarak verdiler. Daha önce ChatGPT farklı cevaplar veriyordu dil değişikliğinde.

Aynı cevaba ulaşmak için daha basit yap dedim.

Bing yapamadı.

Tek loop ile yapmalarını istedim, ChatGPT sayıları ekrana yazdırmayı unuttu. Burada da Bing'in cevabı iyidi.

Chat GPT aynı kodlama üzerinde diğer cevapları:

Bu şekilde. Benim gördüğüm dil konusu biraz oturmuş gibi. Başka sorular sorduğumda da sürekli ingilizce türkçe arasında geçiş yapsam da anlama konusunda sıkıntı yapmadı ikisi de.
ChatGPT istediğim cevapları vermeye daha yatkın şu anda.
Bing tek konu üzerinde en fazla 10 cevap hakkı veriyor. Sonra yeni konu açın diyor. Aynı konu üzerinden tekrar yapay zekayı sıkıştırmak için aynı yazıları tekrar yazmam gerekiyor, yapmadım.

Bing'e bir şeyler sormamı isterseniz sorabilirim.
İngilizcem kötü ise kusura bakmayın. Düzeltmeye çalışıyorum.

Dosya Ekleri

• 1678376353371.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 52
Geçen Jarvis ile karşılaştırdım. Kendini onun kadar gelişmiş olmadığını söylüyordu.

Ben de dedim ki; "o kurgusal bir yapay zeka sen ise gerçek bir yapay zekasın" dedim.

O da dedi ki; "Şimdi anladım, o kurgusal bir yapay zeka olduğu için ben ondan her türlü iyiyim", dedi.

Garibime gerçeklik ile kurguyu öğretmemişler .

Bana da Türkçe öğretmemişler .

ChatGPT haklı ama. Jarvis anca çay servisi yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…