ChatGPT Alternatifleri: En Başarılı Yapay Zeka Sohbet Robotları

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Yapay-Zeka-AI-Sohbet-Bot-Robot-ChatGPT-Alternatif-Gemini-Grok-DeepSeek-Copilot--1920x1060.jpg

İlk olarak 2022 yılının sonlarında kendini göstermeye başlayan ChatGPT, “yapay zeka” denildiğinde halen ilk akla gelen isimlerden. OpenAI tarafından geliştirilen GPT, insan benzeri metinleri anlama ve üretme yeteneğine sahip gelişmiş bir yapay zeka konuşma aracı. Ayrıca bu araçlar sohbet robotu, sohbet botu veya yapay zeka asistanı olarak da isimlendiriliyor. ChatGPT için en önde gelen ve […]

Devamı: ChatGPT Alternatifleri: En Başarılı Yapay Zeka Sohbet Robotları
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Yapay-Zeka-AI-Sohbet-Bot-Robot-ChatGPT-Alternatif-Gemini-Grok-DeepSeek-Copilot--1920x1060.jpg

İlk olarak 2022 yılının sonlarında kendini göstermeye başlayan ChatGPT, “yapay zeka” denildiğinde halen ilk akla gelen isimlerden. OpenAI tarafından geliştirilen GPT, insan benzeri metinleri anlama ve üretme yeteneğine sahip gelişmiş bir yapay zeka konuşma aracı. Ayrıca bu araçlar sohbet robotu, sohbet botu veya yapay zeka asistanı olarak da isimlendiriliyor. ChatGPT için en önde gelen ve […]

Devamı: ChatGPT Alternatifleri: En Başarılı Yapay Zeka Sohbet Robotları
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
Birinci "Grok" olmalı.

Grok gerçekten çok muallak bir model, Twitter'da kullanımı kolay ve entegre diye popüler oldu.
Katılıyorum, entegre çalışması ve esprili yaklaşımı onu sağlam bir model yapmıyor. Robotik deneyim sunan modellere bile gerekli promptu verince Grok kadar iyi olabilirler. Son 1 aydır GPT 4o'ya yakın bir model arıyorum, en çok yaklaştığım Gemma 3, Mistral Small(tool olduğu için) oldu. Bence onlar bile GPT-3.5 veya O1 modeline daha yakınlar. Direkt rakibini bulamadım, en azından open-source olarak. Gemma ve Mistral'i promptlarla gerçekten yakınlaştırabiliyorsun ama birebir rakibi maalesef yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı