ChatGPT iki aynı konu başlığında zıt cevaplar veriyor

ruzgaar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 14 Haziran'daki BJK st patricks konferans ligi maçına fbli arkadaşıma kobmine devredip devredemeyeceğim konusunda net bir cevap alamadığımdan kimseden GPT'ye sordum dün. Bir tanesinde UEFA maçı olduğu için daha esnek olur ve devredebilirsin dedi, diğerinde ise hayır UEFA maçlarında daha katı olunur devredemezsin diyor. Aşağıya SS'leri bırakacağım. Sizce hangisine inanmalıyım?

Gemini, Deepseek veya Copilot'u kullanın. Ben Deepseek tercih ediyorum ve derin araştırmayı da açtığımda genelde doğru ve güncel veriler alıyorum.

Gemini, Deepseek veya Copilot'u kullanın. Ben Deepseek tercih ediyorum ve derin araştırmayı da açtığımda genelde doğru ve güncel veriler alıyorum.
Deepseek önermem. Bir ara RTX5070'im ile ilgili sorun vardı oraya sordum ve bana kartın daha çıkmadığını söyledi. 1 saat boyunca çeşitli linkler vs atarak ikna etmeye çalıştım yok ikna olmadı üstüne benle dalga geçmeye başladı Çok epik bir andı ama bilgi için oraya danışılmaz.

ChatGPT'de ve Gemini de de aynı sorunlar olabiliyor benim deneyimlerime göre en garantisi mesajın sonuna tarih ekleyip bu tarihin verilerine göre araştırma yap demek.

Hocam kusura bakmayın ama ChatGPT ve benzeri araçlardan insan benzeri tutarlılık bekliyorsanız sorun ChatGPT'de değil, sizde demektir. MIT'den Dr. Richard Stallman diyor ki:

"Buna karşın, ChatGPT hiçbir şey bilmiyor ve hiçbir şey anlamıyor. Çıktısı sadece pürüzsüz gevezelik. Gerçeklik üzerine söylediği veya kastettiği herhangi bir şey uydurmadır (eğer “uydurma” sistemin gerçekte olduğundan daha fazla kavrayış kastetmiyorsa). ChatGPT çıktısında herhangi bir gerçek soruya doğru bir yanıt aramak, birçok kişinin de korktuğu gibi, tam bir akılsızlıktır."

Daha fazla bilgi için:

Kesinlikle katılıyorum. Bu tarz "yapay zeka" olarak geçen sözde yazılımlar google'llayıp size uzun uzun konuşarak bir şeyler yazıyor. Arama motorlarının gelişmiş hali gibiler. Gerçek yapay zeka eğitilen yapay zekadır. Örneğin insan davranışları gerekli cihazlar ile aktarılır, e kitaplar verilere eklenir, oluşabilecek sorunları google'llamak yerine sorunu tam çözümü ile öğretildiği şekilde aktarır.

Sorun şu ki karşımızda gerçek bir "zeka" olmadığı için söylediklerinden tutarlılık bekleyemiyoruz. En güçlü model bile en basit konuda çelişki içerisinde olabiliyor. Bunu yadırgamak ve insan gibi tutarlı olmasını beklemek mantıksız. Bu konuda çok güzel bir meme var. Aşağıya bırakıyorum:

ChatGPT hiçbir şey bilmiyor ve anlamıyor demiş. Madem bilmiyor, insanlar ne diye ChatGPT kullanıyor o zaman? Faydası görüyor ki kullanıyorlar. Daha yeni GPT-5 çıktı ve artık daha gelişmiş yapay zeka modelleri çıkıyor. Bu adamın söylediği ilk cümle yanlış. Söylediği diğer cümlelerle de ilgilenmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…