ChatGPT macOS Uygulaması Gelişmiş Ses Modunun Uygulamalarla Çalışabileceği Şekilde Güncellendi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
ChatGPT macOS Gelişmiş Ses uygulamalar

OpenAI, macOS uygulaması için Gelişmiş Ses Modu‘nu kullanarak uygulamalar ile çalışmanıza olanak tanıyan yeni bir güncelleme yayınladı. Bu sayede temelde size sesle çalışan bir bilgi işlem deneyimi sunuluyor. Bu güncellemedeki bir diğer yeni özellik de arama çubuğuna tıklayarak anahtar sözcükler ve ifadeler kullanarak konuşmalarınızda arama yapabilme yeteneği. Arama, platformlar arasında kullanılabiliyor ve ChatGPT’nin çıktısını aldığı […]

Devamı: ChatGPT macOS Uygulaması Gelişmiş Ses Modunun Uygulamalarla Çalışabileceği Şekilde Güncellendi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Denedim, visual studio ile denedim. Sadece okuma yapabiliyor yani kod yazamıyor örneğin buradaki kodu açıkla dediğimizde okuyor. Gereksiz bir güncelleme olmuş gibi. Çünkü kodu direk kopyalayıp yapıştırmaktan pek farkı yok. Kodu direk programların üzerinde yazabilirse mükemmel olur.

Denedim, visual studio ile denedim. Sadece okuma yapabiliyor yani kod yazamıyor örneğin buradaki kodu açıkla dediğimizde okuyor. Gereksiz bir güncelleme olmuş gibi. Çünkü kodu direk kopyalayıp yapıştırmaktan pek farkı yok. Kodu direk programların üzerinde yazabilirse mükemmel olur.
Bu daha çok not tutarken işe yarayacak birşey gibi duruyor.

Mac için bu kadar iyi, native bir uygulama yaparken büyük yatırımcısı Microsoft'un Windows'una layık gördükleri şey ise web uygulamasının kısayolu :).
Mac, sadece 2-3 ay önce çıkmış son sürüm macOS ve sadece Apple Silicon işlemciler ile çalışan bir donanım gereksinimine sahip, Microsoft tarafında optimizasyon ve yazılım çeşitliliği bu denli sınırsız olmadığı için böyle bir yol izlediklerini düşünüyorum en azından başlangıç için

Mac, sadece 2-3 ay önce çıkmış son sürüm macOS ve sadece Apple Silicon işlemciler ile çalışan bir donanım gereksinimine sahip, Microsoft tarafında optimizasyon ve yazılım çeşitliliği bu denli sınırsız olmadığı için böyle bir yol izlediklerini düşünüyorum en azından başlangıç için
Bence tam olarak öyle değil ya. Microsoft bile o kadar saldı ki Windows tarafını, sadece web uygulması yazıyorlar. Mesela Windows 11 öncesinde hava durumu uygulaması UWP iken, 11 sonrasında web uygulamasına dönüştü ve 700 MB RAM tüketmeye başladı. İğrenç ötesi yeni Outlook uygulamasını saymıyorum bile. Kendim de web uygulamaları yazsam da büyük şirketlerin üşendikleri için Chromium üzerine uygulama yazmalarına sinir oluyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı