ChatGPT oyunları düzgün bir şekilde çeviri yapabilir mi?

197823

Kilopat
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var, ChatGPT büyük bir dil modeli.

Türkçe dil desteği ile çıkmayan oyunları buradan Türkçe'ye çevirseler nasıl olur?
Google çeviri gibi dil bütünlüğü bozuk bir yama mı ortaya çıkar, yoksa gerçekten güzel bir çalışma ortaya koyabilir mi?

Eğer gerçekten düzgün ve anlaşılır bir şekilde çeviri yaparsa, Türkçe dil desteği olmadan çıkış yapan oyunlar çok kısa bir sürede Türkçe yama haline getirilemez mi?
Hatta son olarak oyun şirketleri, örnek olarak İngilizce olarak yaptıkları bir oyunu istedikleri tüm dillere çeviremez mi?

Bu soruların cevaplarını ve görüşlerinizi merak etttim, şimdiden teşekkürler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı sorunlar olabilir. Mesela GTA V gibi fazlaca deyimin olduğu oyunlarda daha resmi bir dil olursa pek uygun olmaz. Ama diyorsanız ki oraları kendi elimle düzeltirim fena fikir değil

Hiçbir yapay zeka direk diyaloğu adam gibi çeviremez. Hikaye az çok olur ama diyalog bambaşka bir şey. Olacak tabii ama daha değil. NVIDIA ful yapay zeka NPC tanıttı ama İngilizce.

Vay canına uzun zamandır bu kadar mantıklı bir öneri duymamıştım. Şaka bir yana bu dediğini yapan yerler halihazırda uzun süredir var. İş sadece GPT'ye bırakılamaz diye düşünüyorum üstünden kesinlikle geçilmesi gerekir.

Bir süredir ChatGPT ile uzun çeviriler yapıyorum. Google çeviriye göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim ancak kusursuz değil, yaptığı çevirileri sık sık denetlemek lazım. Bu şekilde oyun sektöründe veya herhangi bir konuda yapılacak olan çeviriler çok daha hızlı ve basit bir şekilde halledilebilir tabii.

Dostum diyalog işini bilmiyorum ama şunu farkettim chat gpt Google translate göre çok daha düzgün insan gibi çeviri yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…