ChatGPT yanlış bilgi mi veriyor?

Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık
Daha fazla  
Kimya projem için zayıf etkileşimler konusu ile ilgili sunum yapacağım ChatGPT'ye iyon-dipol zayıf etkileşim midir? Diye sorduğumda hayır bu etkileşim oldukça güçlüdür diyor ama Google da birçok site ve kaynak iyon-dipol etkileşimin zayıf olduğunu söylüyor kime inanacağım ben?

Verdiği bilgiler %100 doğrudur diyemeyiz, pek çok zaman yalan, yanlış bilgiler verdiği oluyor.

Cogu zaman verdigi cevaplar yanlis olabiliyor. Ben de yazilimci oldugum icin cok sik kullaniyorum fakat bazen bariz gulunc ciktilar veriyor. Gozume takilip, bunun boyle olmasi gerekiyor diye cevap yazdigimda haklisin oyle olmali tarzinda cevapliyor. Kisacasi auxiliary bir tool olarak mantikli ama cok da guvenmemek lazim

Bildiğim kadarıyla Chat GPT 2021 verilerine dayanıyor ücretsiz versiyonu. Google'in yapay zekası Bards'a sorun bir de. O hem ücretsiz hem de güncel ve doğru bilgileri veriyor.

Elbette yanlış ilgi verebilir. %100 doğru çalışamaz.

Bu kadar basit ve anlaşılır bir soruya da yanlış cevap vermesi garipmiş.

ChatGPT genelde eski kaynaklara dayanıyor ve bu bilgiler çok hızlı geçerlilik yitiriyor ve daha yeni bir teknoloji hatalar olması normal.

Microsoft Bing'i öneririm, konuşma stilini daha duyarlıya aldığınız zaman çok daha doğru, kararlı sonuçlar verebiliyor ve kaynak da belirtiyor. Zaten bilgileri internet sitelerinden çektiği için de sıkıntı yaşamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…