ChatGPT'den PHP için yardım istemek

TosunPASA

Megapat
Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
W11-Linux
Meslek
Emekli
Merhaba herkese;
PHP hakkında ufak bilgim vardı. Türkçe veya istediğim tarzda örnek yıllardır bulamadım.
Bende mirak edip ChatGPT ablam ile sohbet edem dedim ama beni çileden çıkardı. 😁

Yapay zekaların kısıtlı bir belleği olduğunu hiç düşünmemiş idim. Ve aynı anda birçok istek yazdım program hakkında. Doğru/Yanlış yaptıkça eklemeler - düzeltmeler verdim. 2 dakika önce yazdığı database adından tutun field isimleri olsun alan yapısı olsun çok farklı veriler ile dönüş yapıyordu. Bazen beğendiğim kısa bir isteğe maalesef basit bir ekleme istedim. Var olan ski dosyaları yeni verdiği ile değiştirince karşıma alakasız şeyler çıkınca önceki doğrudan da oldum.

Bugün farklı bir yol denedim.
Öncelikle bir Notepad'e basit bir istek yazdım. Çıkan sonucu kontrol ettim. Hatalı yeri düzeltmek için belleğini temizlemesini yeni proje hazırlayacağız demeye başladım. Düzeltmeler ilerledikçe ben gaza geldim. Durum iyi gidiyordu.
Ama bu arada birçok yeni şey de öğrendim.

• Eğer bir database ve tablo kullanacaksanız mutlaka isimlerini sabitletin.
  • Mesaj veya açıklamaların dilini belirtin.
  • Kullanacağınız sayfaların adını bölümlerini sabitletin.
  • Yaptığınız açıklama veya istek satırları arttıkça maalesef sabitledikleriniz bile işe yaramıyor.
  • Kısa istekler ile aldığınız doğru sonucu mutlaka yedekleyin. Daha sonra ekleyeceğiniz yeni istek veya düzeltme mutlaka hatalı olacaktır. Dolayısı ile kısa - net istekler yapın.

Ben maalesef bugün saatler süren çalışma sonucum basit bir ekleme ile gitti.

Konu hakkında çok tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum.

ChatGPT veya başka bir enter ile PHP örnek kodları yazdırabileceğim AI var mı ve nasıl iletişim kurmalı?
Örnek istek ve çalışmalarınızı paylaşabilir misiniz?

Saygılar.

Gemini bu işte biraz yardımcı olabilir 3.5 kasıtlı olarak kısıtlanıyor eğer amacınız büyükse GPT 4 veya Gemini Advanced'ı deneyin.

ChatGPT veya başka bir enter ile PHP örnek kodları yazdırabileceğim AI var mı ve nasıl iletişim kurmalı?
Örnek istek ve çalışmalarınızı paylaşabilir misiniz?
Claude 3.5 Sonnet şu an herkese açık olan GPT4o modelinden daha iyi kod yazıyor.

Claude 3.5 sonnet şu an herkese açık olan GPT-4o modelinden daha iyi kod yazıyor.

Evet aldığım sonuç ChatGPT'ye göre oldukça sorunsuz oldu.
Ama günlük limit koymuşlar.

Kod:
aistudio.google.com

Da tasarıma DB'den gelen menü eklediğimde header.php yerini kaybediyor.

Uğraşacaz 😁

Son düzenleme:
Selam,

Blackbox.ai'yi denediniz mi? Visual studio code'da extensionu mevcuttu bir ara hafif test etmiştim front end için gayet güzel işler çıkardı. Php için de işinize yarayabilir sadece kodlama için kullanılıyor dünya çapında diye biliyorum

Selam,

Blackbox.AI'yi denediniz mi? Visual Studio Code'da extensionu mevcuttu bir ara hafif test etmiştim front end için gayet güzel işler çıkardı. PHP için de işinize yarayabilir sadece kodlama için kullanılıyor dünya çapında diye biliyorum.

Henüz ilk defa gördüm ve adrese gittim. Enter'ı olması güzel.
düzeltme notu : Türkçe destek vermemek için inat ediyor. PHP program için taleplerimi eksik veriyor. İşlem yaparken gördüğüm hatadan dolayı hatayı söylediğimde önceki talebi çok çabuk unutuyor. Basit bir create database/table kodunda bile hatalı ve eksik kod yazıyor. Aynı talebi 3-5 defa istek yapmama rağmen sürekli farklı hatalı cevap vermesi oldukça ilginç.

Şu ana kadar ChatGPT ile Google AI kıyaslaması yapabilirim.
Chtagpt'nin kodları ekrana yazması Google'a göre oldukça yavaş. Ve sürekli bir bellek temizletmek gerekiyor ve istenilenleri eksik vermesi - donması ayrı bir olay; PHP olarak verdikleri (aynı isteği yazıyorum iki tarafa da) hatalı kod yazabiliyor.

Google'un AI'sunun code yazma kısmı daha güzel duruyor. Özellikle renklendirmesi ve ekranı sağ kısmındaki hangi AI'yu kullanmak istiyorsanız seçim yapabilmeniz gibi. Ayrıca enter alanında kodu yazarken donma var ise, enter alanındaki 4 köşeli yıldız gibi simgeye tıklamanız halinde isteğinizi re-enter edebiliyor. Tahminimce de belleği daha büyük gibi duruyor ama detay bilmiyorum.

Google AI'da en kötü şey ise çok detaylı bir istek yapmanıza rağmen kod eklemek yerine açıklama satırı eklemesi de çok ilginç ki isteğim içinde "kod yazman gereken yerine açıklama satırı ekleme, kodu oraya sen yaz" gibi bir ifadem olmasına rağmen. Bilsem zaten eklerim. Ama hatasız kod yazma veya verdiğiniz talebi işleme süresi - respond süresi anlık değişiyor. Özellikle bize göre gece 12'den sonra respond ve hatasızlığı daha yüksek gibi.

Ben PHP bildiğimi asla söyleyemem. Var olan kodları değiştirerek kendime ufak bir şeyler yapma amacındayım. GitHub'da çok fazla örnek indirdim ve birçoğu maalesef ya anlama kapasitemin üstünde ya da aşırı basit örnekler oluyor.

Native PHP ile basit dinamik satırlı bir veri girişi sayfası hazırlamak istiyorum. En yakın örnek fatura - sipariş gibi çok satırlı ve dinamik yapılar ama var olanlar aşırı basit veya komplex geliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı