TosunPASA
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- W11-Linux
- Meslek
- Emekli
Merhaba herkese;
PHP hakkında ufak bilgim vardı. Türkçe veya istediğim tarzda örnek yıllardır bulamadım.
Bende mirak edip ChatGPT ablam ile sohbet edem dedim ama beni çileden çıkardı.
Yapay zekaların kısıtlı bir belleği olduğunu hiç düşünmemiş idim. Ve aynı anda birçok istek yazdım program hakkında. Doğru/Yanlış yaptıkça eklemeler - düzeltmeler verdim. 2 dakika önce yazdığı database adından tutun field isimleri olsun alan yapısı olsun çok farklı veriler ile dönüş yapıyordu. Bazen beğendiğim kısa bir isteğe maalesef basit bir ekleme istedim. Var olan ski dosyaları yeni verdiği ile değiştirince karşıma alakasız şeyler çıkınca önceki doğrudan da oldum.
Bugün farklı bir yol denedim.
Öncelikle bir Notepad'e basit bir istek yazdım. Çıkan sonucu kontrol ettim. Hatalı yeri düzeltmek için belleğini temizlemesini yeni proje hazırlayacağız demeye başladım. Düzeltmeler ilerledikçe ben gaza geldim. Durum iyi gidiyordu.
Ama bu arada birçok yeni şey de öğrendim.
Ben maalesef bugün saatler süren çalışma sonucum basit bir ekleme ile gitti.
Konu hakkında çok tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum.
ChatGPT veya başka bir enter ile PHP örnek kodları yazdırabileceğim AI var mı ve nasıl iletişim kurmalı?
Örnek istek ve çalışmalarınızı paylaşabilir misiniz?
Saygılar.
PHP hakkında ufak bilgim vardı. Türkçe veya istediğim tarzda örnek yıllardır bulamadım.
Bende mirak edip ChatGPT ablam ile sohbet edem dedim ama beni çileden çıkardı.
Yapay zekaların kısıtlı bir belleği olduğunu hiç düşünmemiş idim. Ve aynı anda birçok istek yazdım program hakkında. Doğru/Yanlış yaptıkça eklemeler - düzeltmeler verdim. 2 dakika önce yazdığı database adından tutun field isimleri olsun alan yapısı olsun çok farklı veriler ile dönüş yapıyordu. Bazen beğendiğim kısa bir isteğe maalesef basit bir ekleme istedim. Var olan ski dosyaları yeni verdiği ile değiştirince karşıma alakasız şeyler çıkınca önceki doğrudan da oldum.
Bugün farklı bir yol denedim.
Öncelikle bir Notepad'e basit bir istek yazdım. Çıkan sonucu kontrol ettim. Hatalı yeri düzeltmek için belleğini temizlemesini yeni proje hazırlayacağız demeye başladım. Düzeltmeler ilerledikçe ben gaza geldim. Durum iyi gidiyordu.
Ama bu arada birçok yeni şey de öğrendim.
- Eğer bir database ve tablo kullanacaksanız mutlaka isimlerini sabitletin.
- Mesaj veya açıklamaların dilini belirtin.
- Kullanacağınız sayfaların adını bölümlerini sabitletin.
- Yaptığınız açıklama veya istek satırları arttıkça maalesef sabitledikleriniz bile işe yaramıyor.
- Kısa istekler ile aldığınız doğru sonucu mutlaka yedekleyin. Daha sonra ekleyeceğiniz yeni istek veya düzeltme mutlaka hatalı olacaktır. Dolayısı ile kısa - net istekler yapın.
Ben maalesef bugün saatler süren çalışma sonucum basit bir ekleme ile gitti.
Konu hakkında çok tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum.
ChatGPT veya başka bir enter ile PHP örnek kodları yazdırabileceğim AI var mı ve nasıl iletişim kurmalı?
Örnek istek ve çalışmalarınızı paylaşabilir misiniz?
Saygılar.