Paul Walker
Kilopat
Daha fazla
import pygame
import random
# Pygame'i başlat
pygame.init()
# Ekran boyutlarını ve başlığı belirle
screen_width = 700
screen_height = 500
screen = pygame.display.set_mode((screen_width, screen_height))
pygame.display.set_caption("Araba Oyunu")
# Karakter resmini yükle ve ekrana göster
car_image = pygame.image.load("car.png")
car_x = screen_width / 2
car_y = screen_height - 50
# Düşman araba resmini yükle
enemy_image = pygame.image.load("enemy.png")
# Düşman arabalarının listesi
enemies = []
# Düşman arabası oluştur ve listeye ekle
def create_enemy():
enemy_x = random.randint(0, screen_width - 50)
enemy_y = 0
pip install pygame
python dosya.py
Bir araba oyunu yapmasını istedim Python tarzı ama ben anlamıyorum bu işlerden, siz yapabilir misiniz?Kod:import pygame. import random. # Pygame'i başlat. pygame.init() # Ekran boyutlarını ve başlığı belirle. screen_width = 700. screen_height = 500. screen = pygame.display.set_mode((screen_width, screen_height)) pygame.display.set_caption("Araba Oyunu") # Karakter resmini yükle ve ekrana göster. car_image = pygame.image.load("car.png") car_x = screen_width / 2 car_y = screen_height - 50. # Düşman araba resmini yükle. enemy_image = pygame.image.load("enemy.png") # Düşman arabalarının listesi. enemies = [] # Düşman arabası oluştur ve listeye ekle. def create_enemy(): enemy_x = random.randint(0, screen_width - 50) enemy_y = 0
Bazen saçma bir şekilde hiçbir şey yaptıramıyorum. Bazen farklı bir şekilde kelimelerimi seçince ve gerekli detayları verince istediğim şeyi yazıyor. Az önce adam asmaca oyununu yazdırdım. Fazla incelemedim ama terminal üzerinde çalışıyor gibi görünüyor:Sadece örnek, detaylı bir şey isteyince kod yazamayacağını söylüyor zaten.
# Kelime listesi
words = ["köpek", "kedi", "panda", "fil", "köprü"]
# Rastgele bir kelime seç
import random
word = random.choice(words)
# Kelimenin harflerini gizle
hidden_word = ["_" for letter in word]
# Tahmin hakkı
attempts = 6
# Oyun döngüsü
while attempts > 0:
# Kelimeyi göster
print("".join(hidden_word))
# Kullanıcıdan harf tahmin etmesi istenir
letter = input("Bir harf tahmin edin: ")
# Tahmin edilen harf, kelime içinde var mı kontrol edilir
if letter in word:
# Eğer tahmin edilen harf kelime içinde varsa, kelime gösterilir
for i in range(len(word)):
if word[i] == letter:
hidden_word[i] = letter
else:
# Eğer tahmin edilen harf yanlışsa, adamın asılma animasyonu gösterilir
attempts -= 1
print("Yanlış tahmin! Kalan hak: {}".format(attempts))
if attempts == 5:
print(" ______")
print(" | |")
print(" |")
print(" |")
print(" |")
print(" |")
print("__|__")
elif attempts == 4:
print(" ______")
print(" | |")
print(" | O")
print(" |")
print(" |")
print(" |")
print("__|__")
elif attempts == 3:
print(" ______")
print(" | |")
print(" | O")
print(" | |")
print(" |")
print(" |")
print("__|__")
elif attempts == 2:
print(" ______")
print(" | |")
print(" | O")
print(" | /|")
print(" |")
print(" |")
print("__|__")
elif attempts == 1:
print(" ______")
print(" | |")
print(" | O")
print(" | /|\\")
print(" |")
print(" |")
print("__|__")
elif attempts == 0:
print(" ______")
print(" | |")
print(" | O")
print(" | /|\\")
print(" | / \\")
print(" |")
print("__|__")
print("Kaybettiniz! Doğru kelime: {}".format(word))
break
# Kelime tahmin edildiğinde oyun biter ve kullanıcıya oyunun kazanıp kazanmadığı bildirilir
if "_" not in hidden_word:
print("".join(hidden_word))
print("Tebrikler! Doğru kelimeyi buldunuz.")
Evet, bu kod çalışıyor. Fakat yapmak istediğinizi farklı cümlelerle deneye deneye yaptırarak istediğiniz koda ulaşabilirsiniz. Bazen aynı şeyi farklı şekilde anlatınca tam olarak isteğinizi yapıyor.Bazen saçma bir şekilde hiçbir şey yaptıramıyorum. Bazen farklı bir şekilde kelimelerimi seçince ve gerekli detayları verince istediğim şeyi yazıyor. Az önce adam asmaca oyununu yazdırdım. Fazla incelemedim ama terminal üzerinde çalışıyor gibi görünüyor:
Python:# Kelime listesi words = ["köpek", "kedi", "panda", "fil", "köprü"] # Rastgele bir kelime seç import random word = random.choice(words) # Kelimenin harflerini gizle hidden_word = ["_" for letter in word] # Tahmin hakkı attempts = 6 # Oyun döngüsü while attempts > 0: # Kelimeyi göster print("".join(hidden_word)) # Kullanıcıdan harf tahmin etmesi istenir letter = input("Bir harf tahmin edin: ") # Tahmin edilen harf, kelime içinde var mı kontrol edilir if letter in word: # Eğer tahmin edilen harf kelime içinde varsa, kelime gösterilir for i in range(len(word)): if word[i] == letter: hidden_word[i] = letter else: # Eğer tahmin edilen harf yanlışsa, adamın asılma animasyonu gösterilir attempts -= 1 print("Yanlış tahmin! Kalan hak: {}".format(attempts)) if attempts == 5: print(" ______") print(" | |") print(" |") print(" |") print(" |") print(" |") print("__|__") elif attempts == 4: print(" ______") print(" | |") print(" | O") print(" |") print(" |") print(" |") print("__|__") elif attempts == 3: print(" ______") print(" | |") print(" | O") print(" | |") print(" |") print(" |") print("__|__") elif attempts == 2: print(" ______") print(" | |") print(" | O") print(" | /|") print(" |") print(" |") print("__|__") elif attempts == 1: print(" ______") print(" | |") print(" | O") print(" | /|\\") print(" |") print(" |") print("__|__") elif attempts == 0: print(" ______") print(" | |") print(" | O") print(" | /|\\") print(" | / \\") print(" |") print("__|__") print("Kaybettiniz! Doğru kelime: {}".format(word)) break # Kelime tahmin edildiğinde oyun biter ve kullanıcıya oyunun kazanıp kazanmadığı bildirilir if "_" not in hidden_word: print("".join(hidden_word)) print("Tebrikler! Doğru kelimeyi buldunuz.")
Eki Görüntüle 1622345
Bilmem.Google'a zaten oyunu yazinca open-source repolara ulasabiliyorsunuz, kodlama bilmeyen birinin source code debug etme cabasi neden?
Öyle düşündüm.13 satır kodla oyun mu yaptın şimdi?