Cheat Engine'de Win.32.Convagent.gen tespit edildi

Platoonxd

Hectopat
Daha fazla  
unknown.png

Kaspersky sayesinde hallettim. Programı açtığım gibi tespit etti ve kaldırdı. Kendi orijinal sitesinden indirdim, ona rağmen böyle bir şeyle karşılaştım. Bence bu program güvenli değil.
Ayrıca silinirken herhangi bir uygulama açmaya çalıştığım zaman hata alıyorum ve Kaspersky bilgisayarımı yeniden başlatırken bilgisayar kapanırken tonla hata verdi, yeniden başlattım. Tam tarama yaptım, şu an bir sıkıntı yok. Hasar tespitinde de bir şey çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Bence"lik bir durumu yok. Cheat Engine açık kaynaklı bir projedir. Program ne yapıyor, ne ediyor görülebilir yani. Orijinal sitesinden - orijinal derleme Cheat Engine güvenlidir.

Cheat Engine, diğer programlar - oyunlar üzerinde değişiklikler yapmaya olanak sağladığı için antivirüsler bunu kötü amaçlı algılar. Buna da false-positive denir.

Cheat Engine bir hack tool olduğu için zararlı olarak görmesi normaldir, virüslü falan değil. Açık kaynak program zaten.

Cheat Engine hack tool diye geçtiğinden Kaspersky tespit etmiştir yoksa Cheat Engine açık kaynak kodlu bir yazılımdır yani virüslü değildir. Hata vermesinin sebebi büyük ihtimalle Kaspersky'ın kendisi aktif virüs tespit ettiği zaman Gelişmiş Temizleme özelliğinin açılmasından dolayıdır.

1661683794588.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı