Checkbox ile ayrı ayrı seçim yapma

Javascript ve MySQL ile yapılabilir. Anlık işlem için Javascript'te ajaxı kullanabilirsiniz. Ajaxı araştırın.

@Silinen üye haklısın konuda tam ifade edemedim sanırım. Fakat bu iş veritabanı ile biraz fazla uzayacak zira örnekte ki gibi 3-5 nesne değil 150 farklı nesne ve bunların kendi durumları olacak. Teşekkürler. Araştıracağım.

Yukarıdaki yorumların birkaçını okudum fakat basit bir yöntem gibi geldi olabilitesi var olduğundan açıklıyorum... Veritabanında o checkbox ile ilgili bir kayıt tutarsın. polo-check gibi. Eğer birisi seçmemişse veritabanında false olarak durur eğer seçmiş ise veritabanına ajax sorgusu ile anında post-back' siz dönüş yaparsın ve true moduna geçirtirsin if else ile de true mu false mi baktırtırsın diye düşünüyorum...

@Semih Gül bugün boş vakit bulup pratik amaçlı anlattığın sistemi yapmaya çalıştım. Sonuç olarak biraz beynim yandı, o yüzden bazı yerlerde saçmalamış olabilirim. Yaptığım sistem çalışıyor. En azından senin için bir örnek olur.
Checkbox listesi veritabanından sıralanıyor, sıralanırken seçilenlerde işaretleniyor. Seçim yaptıktan sonra sayfayı yenilersen liste güncellenir. Liste güncel olmasa bile bir checkboxı birden fazla kişi işaretleyemiyor. Bir kişinin birden fazla seçim yapmasını session kullanarak kısmen engelledim. Bunu değiştirebilirsiniz veya kendi yaptığınız üyelik sistemine entegre edebilirsiniz. Ajax, PHP, SQL kullanarak hazırladım.

Buradan indirebilirsiniz: checkbox

ss1.PNG

ss2.PNG

ss3.PNG

upload_2015-8-13_12-12-50.png

Dosya Ekleri

• ss4.PNG
    ss4.PNG
    10,9 KB · Görüntüleme: 254
Son düzenleme:
asp.net çalışıyorsan veritabanı bilgisinde değişiklik yaptıktan sonra veriyi application management a atayıp tüm seçme işlemini if komutu ile application üzerinde konu ile ilgili veri yoksa gerçekleştir şeklinde kodlarsan daha performanslı çalışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı