Cherry MX vs Membrane

44kdr

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben kod yazacağım + oyun da oynarım + Photoshop ve Premiere Pro ile uğraşıyorum. 2 klavye arasında kaldım. XPG Summoner red Switch ile Apex 3 TKL klavye biri membrane diğeri ise Cherry MX red Switch sizce hangisini tercih etmeliyim + ve eksileri neler olur?

Hızlı oyunlarda özellikle rekabetçi olanlarda mekanik klavyenin avantajı görülür. Aynı zamanda yazı yazarken de biraz konfor sağlar. Ancak çoğu kullanıcı için çok da matah bir şey değildir. Bütçeni zorlamıyorsa mekanik klavyeyi tecrübe etmeni tavsiye ederim. O switch markası da en iyilerinden birisi.

Yazılımcı olarak kırmızı Switch mekanik klavyeleri önermem. Yazılımda tek bir harf hatası bile yapmamanız gerekiyor. Bu sebeple tuşların tepkisi çok önemli. Kırmızı Switch klavyelerde tuş tepkisi yok ve aynı zamanda travel distance dediğimiz tuşun dibe vuruş mesafesi fazla. Bu sebeple dikkatli yazı yazarken çok yoruyor o tuşun vuruş hissini hissetmek için.

Mavi Switch'lerde kod yazmak keyifli hissiyat olarak ama tuşa yavaş bassanızda çıkan o tuş sesi bir süre sonra kafa ütülüyor.

Hem oyun hem yazı için Kahverengi Switch mekanik klavye veya Apex 3 gibi yumuşak tuşlu membrane klavye öneririm. Bir ihtimal travel distance'ı düşük olan Razer Sarı Switch'leri de öneririm.

Son düzenleme:
Kurgu ve oyunda çok rahat oluyor kırmızı switch, yazı yazmaya alıştıktan sonra kod yazmayı da hiç zor görmüyorum. Ayrıca tam basman gerekmediği için çok daha az yorularak daha hızlı yazabiliyorsun, "tuş hissiyatı" fazlasıyla saçma geliyor bana.

Red switch kullanmaya başlayana kadar en rahat yazının laptoplarda yazıldığını düşünürdüm. Kalıplaşmış internet fenomenlerinden ziyade kişisel kullanım deneyimlerine yönelmek daha mantıklı.

Peki makas Switch nasıldır benim için Cougar vantar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…