Chery OMODA 5 alınır mı?

Hocam 12.3 lt 13lt 14lt yakıyor araba şehir içi normal arabalara göre neredeyse 2X benzin yakıyor araba kendi parasını benzinden çıkarır gibi duruyor ne düşünüyorsunuz bu konuda?
2015 A2 Opel İnsignia 170 BG Benzinli aracım şehir içi 15LT'leri görüyorum. ?
Sizce SUV araçlar için artık 15 LT'ler az değil midir ?
Tadını çıkartmak gerekmez mi bazı şeylerin ?
Benzin çok yakıyor diye varoş tarz arabalara mı binilmeli ?

Aracı inceleme şansına sahip olan biri olarak söylüyorum bu fiyata sıfır olarak daha iyi bir araç yok. Şu fiyatların hafif üstüne sıfır bulabiliyorsanız kaçırmayın.

Detaylı bilgi verecek olursam fiyatına göre performansı ve malzeme kalitesi bayağı iyi aracın. Çinli diye yaklaşmak tamamen ön yargı olur. Yalnız bildiğiniz gibi piyasaya yeni girdi araç. Ustaları ve parçaları konusunda net bir bilgi yok maalesef. Tek sıkıntısı bu olabilir aracın. Performans konusunda bayağı tatmin ediyor araç. Biraz yakıtı fazla gelebilir ama hakkını veriyor gerçekten.

Kalite olarak bu arabadan beklenti düşünmeyin ama @diegoarmano hocamızın dediği gibi bu fiyata hem gösterişli hem de büyük araba yok almaya değer şerit takipli olsun diyorsan bu arabda çok tehlikeli acil geliştirmeleri lazım alacağın arbada opsiyonda dahi olsa hem kendi canın hem de başkaların canını tehlikeye atarak şerit takip kullanma.

Kalite olarak bu arabadan beklenti düşünmeyin ama @diegoarmano hocamızın dediği gibi bu fiyata hem gösterişli hem de büyük araba yok almaya değer şerit takipli olsun diyorsan bu arabda çok tehlikeli acil geliştirmeleri lazım alacağın arbada opsiyonda dahi olsa hem kendi canın hem de başkaların canını tehlikeye atarak şerit takip kullanma.

İstanbul veya hiçbir yerde şerit takip kullanılmaz hocam gerçekten aşırı tehlikeli şeriti yok sayıp başka arabaya dalabilir sıkıntılı yani

Chery Omoda 5 Luxury donanım sahibiyim. Aracımı 1 ay önce 1.240 bin tl ye satın aldım ve an itibariyle 2800 km'de. Şehir içi, uzun yol, dağlık yol tecrübelerim oldu. Daha önce Civic, Jetta, Superb, Tiguan gibi modelleri kullanan biri olarak diyeceklerim kıymetlidir diye düşünüyorum. Öncelikle fiyattan bahsedeceğim. Satın aldığım gün tabii herkes gibi diğer modellerde durumlar nasıl diyerek aklınıza gelebilecek tüm markaların SUV adı altında geçen modellerinin fiyatlarına baktım. Donanımlarını inceledim. Bana sunulan özelliklere göre Omoda 5'i aldığım donanım özelliklerindeki herhangi bir SUV'un fiyatının 1.600 bin tl den başladığını gördüm. Fiyatı şuan bile (1.300 bin) çok çok cazip. Neye göre cazip derseniz? Tasarım, kalite, donanım, konfor ve hissiyat...derim..
Herhangi bir Kia bayisine gidin Sportage binin, teste çıkın özelliklerini kurcalayın ya da Hyundai bayisine gidin Tucson ile teste çıkın sonra bir de Omoda 5 ile teste çıkın. O arabalara ekstra 500-600 bin para vermeye gerek olmadığını anlayacaksınız. Ki bu modellerin hangi donanım seçeneğinde olanlar otonom sürüşü destekliyor? Fiyat konusunu geride bırakırsak satış ve servis ağına değinelim. Araştırdığım kadarıyla Türkiye'de farklı markalarda nam salmış bayiler aldı Chery bayiliklerini. Hepsi uzun yıllardır vermiş oldukları hizmetle güvenilirliğini kanıtlamış. Servislerin birçoğu hazır, bir kısmı yeniden dizayn ediliyor. Tüm şehirlerdeki servis elemanları bir bir İstanbul'a gidip eğitim alıyor. Eğitimlerin tamamlanmış olduğunu düşünüyorum. Geriye ne kalıyor? Yıllık bakım ve parça tedariki. Şuanda hangi servise giderseniz gibin bakım prosedürü gerçekleştiriliyor. Ancak parçalarda kısmı tedarik süreci yaşanabileceği söyleniyor. Bunun üzerine bilinen diğer markalarda durumlar nasıl diye araştırdım ve gördüm ki çoğu parça talebe göre geliyormuş yani hepsinde bir bekleme süresi olacak. Kaskoda zaten bunun için ikame araç süresi denen bir şey var onun süresini en fazla tutarak problem yaşamayız.
Gelelim yolculuk izlenimlerime.. Aracın km sinin çoğunu uzun yolda ve hep tam kapasite (5 kişi +bagaj). Aracın şoför ve yolcular açısından yerdeki sıkıntıları pürüzleri hissettirmediğini söyleyebilirim. Yerdeki darbeleri sönümlemesi çok güzel. Rodajda iken motoru çok zorlamadım. Çok yüksek devirlerde kullanmadım. Ama 0'dan 160 lara nasıl çıktığını anlamıyorsunuz. Motoru gerçekten çok güçlü. Yakıtı nasıl? Net rakamları söyleyeceğim. Aracım şehir içi 7.5 lt. Uzun yolda 6.5 lt yakıyor. Sürekli eco modda ve sakin (sollama gerektiğinde agresif) kullanıyorum. Aracı almadan beni en çok yakıt konusunda korkutmuşlardı. Yok 11-12 lt lerde olduğu söyleniyordu. Ama o kadar yakanların aracı nasıl kullandığını merak ediyorum. Araç bende herhangi bir kronik problem göstermedi. Bu süreçte hiç arıza lambası yakmadı, yolda bırakmadı (çok şükür) Ancak aracı sıfır alanların özellikle motor yağını kontrol ettirmesini öneriyorum. Çünkü bazı bayiler motor yağı eklemesi yapmıyor ve siz az yağla trafiğe çıkıyorsunuz. Uzun yolda güç gerektiren motor kullanımlarında yağ eksikliğinden hararet ve arıza lambası yakabiliyor. Bunu yaşayan arkadaşlar oldu. Eksikse mutlaka bayide yağ eklettirip yola öyle çıkın.
Tiggo 7 ve 8 de heybetli kasalarıyla çok dikkat çekiciler ama ben yaşımdan ötürü spor görünümüyle Omoda 5 i tercih ettim. Araca üst segment otomobil gruplarından geçecekler için sadece 2 eleştirimi dile getirmek istiyorum. Yüksek süratlerde (140+) rüzgar direnci fazla olduğu için rüzgar sesi alıyor. Bir de bu hızlarda virajlarda gövde salınımı yapıyor. Ben süratli kullanan biri olmadığım için daha yukarısını tecrübe etmedim ama dediğim gibi SUV ların karakteristik özellikleri bu şekilde olmaları sanırım..
Uzun yolda en güzel özelliği otonom sürüşü desteklemesi tek tuşla gaz, fren ve direksiyon kontrolünü araca devredebiliyorsunuz öndeki araca göre kendi gidiyor, duruyor. Bu özelliği sunan araçlar ne kadara satılıyor bakmanızı öneririm. İkinci en değerli özelliği 360 derece uydu görüntülü kamerası...Müthiş rahat manevra ve park ediyorsunuz.. Ve tabi aracı uzaktan çalıştırma gibi özellikleri de cabası...Yazının özeti; yüksek süratlerde viraj hissiyatı ve içeriye aldığı rüzgar sesi dışında araç dört dörtlük.. NCAP'tan üstün güven puanı almış bir araç..
İsteyen herkese Allah sahip olmayı nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
Omoda 5 excellent sahibi olarak yazıyorum aracın 3 farklı kullanım modu var eko,normal,sport mod ben genelde şehir içinde İstanbul Kadıköy gibi bir yerde aktif olarak kullanıyorum bu aracı ortalama 11 litre yakıyor sport modda fakat eko moda alırsanız 7.5 litreye kadar düşmek mümkün araç tepkileri gayet iyi parça tedarik sorunu yok çünkü Chery firması BMW ve Mercedes gibi aracı firmalar kullanmak yerinde direkt Türkiye ye kendisi geldi burada toplanıyor olmayan veya ekstra istekler 2 ay içinde karşılanıyor en sıfıra bu maliyette kaliteli bir araba bulmak oldukça zor ki ayrıca kalite bakımından fiyat performans ürününün üzerinde bir araç bekleneni den daha iyi daha sağlam bir araba severek ve güvenerek kullanıyorum tavsiye ederim manuel sevenlere ise eğer suv C almak veya B almak istemezseniz i20 N arabalar var otoban faresi ve o araba da güzel ama ben hız çok sevmiyorum muhtemelen aracımın 5 yıl garantisi var garanti bitiminde limitor kaldiricam yazılımla yani suv arabaya göre izin verirseniz 250 km hıza bile çıkabilir güçlü güzel bir araç yani ben otoban faresi değilim ama önümüzdeki yıl zevk için üstüne bir de i20 N alcam sıfır araba 204 bg manuel 259 km hız değer mi değer birisi iş diğeri kafa dağıtmak için herkese her iki arabayı da tavsiye ederim ikiside fiyat bakımından aynı tek fark birisi suv diğeri otomobil...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı