Chess.com Sven'i yenmek

TheEren459

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi Chess.com'daki Elo'su 1100 olan sven adlı botu nasıl yenebilirim? Ne gambiti yapabilirim?

Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi Chess.com'daki Elo'su 1100 olan sven adlı botu nasıl yenebilirim? Ne gambiti yapabilirim?

Özel bir gambite falan gerek yok hocam sanki, yani bu tip düşük botlar çok fazla hata yapar zaten hatalarından yararlanacak şekilde oynayın. Bazen saçma sapan hamleler de yaparlar. Sizin seviyeniz nedir yeni mi başladınız?

Sizin seviyeniz nedir yeni mi başladınız?

Seviyemi bilmiyorum. Önceden bırakmıştım sonra 3-4 hafta önce yeniden başladım.

Özel bir gambite falan gerek yok hocam sanki, yani bu tip düşük botlar çok fazla hata yapar zaten hatalarından yararlanacak şekilde oynayın. Bazen saçma sapan hamleler de yaparlar.

Karşı rakibin hatalarından açık bulmaya mı çalışacağım?

Seviyemi bilmiyorum. Önceden bırakmıştım sonra 3-4 hafta önce yeniden başladım.

Karşı rakibin hatalarından açık bulmaya mı çalışacağım?

Yani şunu demeye çalışıyorum, bu tip düşük seviyeli bot oyuncular amatör bir insan oyuncu gibi oynarlar genelde sık hatalı hamle yaparlar. Biraz dikkatli ve yavaş düşünerek oynarsanız yenebilirsiniz ama çok yeniyseniz tabi o başka bir durum.

Oyunda daha yeniyseniz ve yeteri kadar oyun oynamamışsanız (bundan kastım kendi seviyenize denk insanlarla oynayarak oyun kazanmaya başlamadıysanız henüz, çünkü ilk başlarda yenilginiz galibiyetinizden doğal olarak fazla olur) bu durumda hangi gambitle oynarsanız oynayın kritik hamlelerde hata yapıyorsanız yine yenemezsiniz.

Benim tavsiyem botlarla değil gerçek insanlarla oynayın online veya reelde.

Yani şunu demeye çalışıyorum, bu tip düşük seviyeli bot oyuncular amatör bir insan oyuncu gibi oynarlar genelde sık hatalı hamle yaparlar. Biraz dikkatli ve yavaş düşünerek oynarsanız yenebilirsiniz ama çok yeniyseniz tabii o başka bir durum.

Oyunda daha yeniyseniz ve yeteri kadar oyun oynamamışsanız (bundan kastım kendi seviyenize denk insanlarla oynayarak oyun kazanmaya başlamadıysanız henüz, çünkü ilk başlarda yenilginiz galibiyetinizden doğal olarak fazla olur) bu durumda hangi gambitle oynarsanız oynayın kritik hamlelerde hata yapıyorsanız yine yenemezsiniz.

Benim tavsiyem botlarla değil gerçek insanlarla oynayın Online veya reelde.

Tamam, bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

Tamam, bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

Rica ederim oyuna yeni başladığınızda çok fazla ezbere taktik öğrenme işine girmeyin. Oynayarak kendiniz gelişin, bir süre sonra kendiniz oyun kazanmaya kendi taktiklerinizi tuzaklarınızı geliştirmeye başladıktan sonra birkaç açılış öğrenin.

Aslında açılışları da ezberlemek yerine açılış mantığını öğrenmeye çalışın. Bu şekilde yavaş yavaş sindire sindire kendinizi geliştirebilirsiniz.

Satranç kompleks bir oyundur binlerce farklı açılış çeşidi var bunların hepsini ezberleyemezsiniz ama kendinize uygun gördüğünüz birkaç tanesini zamanla netleştirip o açılışlarda ustalaşmaya gayret ederseniz iyi olur.

Beyazla oynarken, siyahla oynarken dünya şampiyonlarının bile çok iyi oldukları ya da o kadar iyi olmadıkları açılışlar vardır.

Bu arada şu kitabı bulabilirseniz şiddetle tavsiye ederim ben lise dönemindeyken bundan çok yararlanmıştım:

Nadir Kitap'ta varmış bence alın vaktiniz varsa en baştan sona kadar ilerleyin:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı