Chevrolet Cruze alınır mı?

Pentium G4560

Kilopat
1.6 motorunu almayı düşünüyorum. Parça sıkıntısı yaşayacağımı düşünmüyorum Opel ile hemen hemen aynı altyapıyı kullandığı için. Merak ettiğim şey LPG taktırıldıktan sonraki süreç, subap eritmesi, LPG'nin uyum mevzusu vs vs. Bu aracın ağır masraf çıkaracak kronik sorunları nelerdir? Bakımlarını yaptığım sürece beni yolda bırakmasın beklentim bu. Performans olarak aman aman bir beklentim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, özellikle Cruze sahipleri varsa kullandıkları süre boyunca başlarından geçenleri anlatabilirlerse çok memnun olurum.

Daha çok otomatiklerde şanzıman konusunda çok sorun yaşayan var diye biliyorum. Ayrıca titreme ve vites geçişerinde sarsıntı biraz olabiliyor.

Daha çok otomatiklerde şanzıman konusunda çok sorun yaşayan var diye biliyorum. Ayrıca titreme ve vites geçişerinde sarsıntı biraz olabiliyor.

Şanzıman sorunu yok. Özellikle otomatikte yok.
2019'dan beri Cruze araç sahibiyim.
Motor titremesi oluyor evet, özellikle ışıkta beklerken vs..
Vites geçişleri de kötü değil.

Sorunu şu;
Yakıtın en iyisini almama rağmen katalizör çabuk doluyor her sene temizlenmesi gerek.
Üst kapak contasından yağ kaçağı çok fazla oluyor bu yüzden her yağ değişiminde tutkal gibi bir şey ile yapıştırmak gerekiyor.
LPG çekiş konusunda hiçbir sıkıntısı yok, benzinden çok az düşük. Fakat sürekli motor arıza ışığı yanar LPG kullandığın müddetçe. Tanımıyor çünkü yakıtı.
Conta yakana kadar conta yaktığını anlamıyorsun çünkü conta yakana kadar araç gitmeye devam edebiliyor. Bu güzel bir özellik ama aynı zamanda riskli de. Ben geçen otobanın ortasında conta yaktım (su kaçağı varmış ama öyle böyle değil koyduğum su yarım saate tamamen bitti, muhtemelen 1-2 hafta susuz kullandım)

Neden Cruze almak istiyorsun hiç bir albenisi yok.
Zaten Türkiye pazarından çekildiler hatta Avrupa pazarından bile çekildiler.
Yollarda çok nadir görülüyor artık.
Bu araçların lpg uyumu sıkıntılı ayrıca lpg'de bile çok yakıyor.
İllede Cruze almak istiyorsan hiç lpg takılmamış benzinli ve bakımlı bulursan alırsın o da çok zor netice 10 senelik araç bunlar.

Teşekkürler hocam. Şu an bu fiyat bandı olarak benzer düzeyde bir araba alacak olsanız yine cruze tercih eder miydiniz? İllallah ettirdi mi bu süreçte? Ne kadar zamanda sanayiye girip çıkıyor araba?

Hocam bu fiyat bandında hem sunduğu özellikler hem güvenliği hem de tasarımı öne çıkarıyor aslında Cruze'u. Çünkü benzer fiyatlara alınabilen arabalar tenekeye yakın, sedanlar için konuşuyorum diğer kasaları çok bilmiyorum. Motoru başıma büyük belalar açmayacaksa en iyi alternatif olarak görüyordum bu fiyat bandında ama durum çok öyle değil sanırım.

Bütçen az ise uzak dur. Gidipte 230 bine gelmiş elden ele dolaşmışı alacaksan symbol alıp A noktasından B noktasına sorunsuz gitmek daha mantıklı. 70-90-120-140 bin km civarlarındakileri alabiliyorsan tavsiye ederim. Cruze motoru sıcak çalışmayı seven bir motor. LPG eklenince LPG çalışma sıcaklığı daha da yüksek olduğu için subap yakıyor. Çelik subapla sorunu çözüyorsunuz. Şehiriçi 13 litre lpg tüketimi olur. Donanımlı güvenlikli tok bir araçtır. Tasarımıda çok hoştur.

Symbol falan değil de Cruze almayacaksam 150 bin km civarlarında Peugout 301 düşünüyorum, onun hakkında bir yorumunuz var mı?

Herkes böyle düşünüyor ama sonra pişman oluyor.
Aynı paraya clio,i20 gibi arabalara bineceğime buna bineyim diyor ama arabanın açtığı masraflar vs. maddi manevi yıpranınca illallah ettiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…