Chipset Driver nedir?

İskender kebap

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. Yakın zamanda bir sistem topladım ve elime yarın ulaşacak. Sistemimin çoğu Driver'ı flash diskimde bekliyor. Daha önceden hiç masaüstü bir sistem toplamadım ve kullanmadım. O yüzden chipset Driver'ı nedir bilmiyorum. Bu Driver'ı kurmama gerek var mı? Ayrıca bu Driver'ı ana kartımın sitesinden mi yoksa AMD'nin sitesinden mi indirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yonga seti demektir. İşlemci, Bellekler, ekran kartı ve SATA portları gibi anakart üzerindeki bütün bileşenlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Günümüzde artık yonga seti gittikçe önemini kaybetmektedir zira işlemciler yonga setinin birçok görevini üstlenmektedir. Bellek kontrolü ve ekran kartı kontrolü artık işlemci yağmaktadır. Yonga seti ise USB, SATA, PCI ve kalan diğer bileşenleri kontrol etmektedir. AMD’nin bazı platformlarında Chipset, tamamen işlemciye gömülmüştür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı